Mενού degustation με άρωμα Samos Grand Cru από τον κριτή του Master Chef

783

Ο γοητευτικός κριτής της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής «Master Chef» Πάνος Ιωαννίδης είναι ένας δυνατός chef που εξελίσσεται διαρκώς και διαθέτει γνώση, εμπειρία και ισχυρό βιογραφικό: Bachelor στο Marketing, Διοίκηση εστιατορίων και Ανάπτυξη προϊόντων αλλά και πιστοποίηση Αρχιμάγειρα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε σε σημαντικά ξενοδοχεία της Ιταλίας και στη συνέχεια σε εστιατόρια των μεγαλύτερων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για 15 χρόνια ήταν ο executive Chef της Πρεσβείας Δανίας στην Αθήνα, ενώ παράλληλα τις μαγειρικές του δημιουργίες έχουν γευτεί επιφανείς προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ όπως ο βασιλιάς της Ολλανδίας κι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό…

Εκτός από το ταλέντο, πιστεύει πως ο chef θα πρέπει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, να οσμίζεται τις τάσεις του καταναλωτικού κοινού, να γεύεται γουλιά-γουλιά τις εμπειρίες, να κρατά την επίγευση της επιτυχίας και να συνθέτει τελικά ένα ιδιαίτερο και ποιοτικό αποτέλεσμα. Ιδιότητες που διαθέτει το Μοσχάτο Σάμου, στη γκάμα των ξηρών και γλυκών κρασιών του ΕΟΣΣ.

Δείτε στο 1:15 του video -στο προτεινόμενο από τον Πάνο Ιωαννίδη- menu degustation πως «κλείνει» ένα υπέροχο δείπνο με μια κρέμα ζεστής ζαμπαγιόν από Samos Crand Cru σε καραμελωμένη σφολιάτα με παγωτό πικρής σοκολάτας και φρούτα του δάσους!

print