«Βοτσαλωτό» χταποδάκι με κους- κους και πιπερόμελο.

3239

Μια ξεχωριστή συνταγή του executive chef Βαγγέλη Μπιλιμπά που μπορεί να εμπλουτίσει γευστικά το εορταστικό μας τραπέζι!

Υλικά

  • Ένα μέτριο χταπόδι, σε κομμάτια
  • Ένα φύλλο δάφνης
  • Μπαχάρι και ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • 300 ml σαμιώτικο κρασί «Άσπρο Βότσαλο» ή «Αγέρι του Αιγαίου»
  • Ένα κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • Ελαιόλαδο
  • Μια συσκευασία κους- κους ΗΛΙΣ
  • Μια κουταλιά βούτυρο
  • Ένα λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι , πιπέρι

Για το χταπόδι .

Βράζουμε το χταπόδι σε σιγανή φωτιά με τα υγρά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι , τη δάφνη, το μπαχάρι. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το κρασί. Κρυώνουμε, κόβουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη.

Για το κους-κους

Για κάθε 1 φλιτζάνι άβραστου κουσκούς θα χρειαστούμε 1 και 1/2 φλιτζάνια ζωμό. Ρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.

Προσθέτετε 1/2 κ. σούπας αλάτι και το βούτυρο.

Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι κουσκούς στο βραστό νερό και ανακατεύουμε μία φορά με την κουτάλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το κουσκούς στην κατσαρόλα για 5΄.

Σερβίρουμε με σάλτσα πιπερόμελου.

Καλή επιτυχία!