ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ 2021

905

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διοργανώνει σε συνεργασία με τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου (Ε.Ο.Σ. Σάμου) «ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ», από την Παρασκευή 23/07/2021 έως και τη Δευτέρα 26/07/2021.

Οι γιορτές αυτές, που έχουν ταυτιστεί με το νησί μας και την παραγωγή του ονομαστού διεθνώς Σαμιώτικου Μοσχάτου κρασιού,έχουν ως βασικό στόχο τη σύνδεση των εξαίρετων τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τις παραδόσεις!

Οι εκδηλώσεις χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Π.Α.Α 2014-2020) του τοπικού προγράμματος  (CLLD/LEADER).

Συγκεκριμένα:

  • 24/07/2021, 21:00, – Αφιέρωμα στον Κώστα Ρούκουνα από τη Λαϊκή Ορχήστρα Σάμου, στον αύλειο χώρο των Γυμνασίων Σάμου.
  • 25/07/2021, 21:00 – Μουσική Παράσταση «Μουσικές του Αιγαίου» με τον Κυριάκο Γκουβέντα και την Καίτη Κουλιά, στον αύλειο χώρο των Γυμνασίων Σάμου.
  • 26/07/2021, 21:00 – Μουσική Παράσταση «ORIENTEXPRESS», ένα μουσικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη στο Παρίσι-Σολίστας Κυριάκος Γκουβέντας και η ομάδα Βιολιστών της Στέγης του κόσμου, στον αύλειο χώρο των Γυμνασίων Σάμου.

Οι γιορτές θα περιλαμβάνουν επίσης εκδηλώσεις παρουσίασης των Σαμιώτικων Μοσχάτων Κρασιών, οινογευστικές δοκιμές, ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και της σαμιώτικής κουζίνας μέσω εμπνευσμένων συνταγών από chef και αρχιμάγειρες, που θα τις παρουσιάσουν live,σε ειδικά διαμορφωμένοstage.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμών και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή διασποράς του COVID-19.

Ευχαριστούμε τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου (Ε.Ο.Σ. Σάμου),  τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σάμου,το Επιμελητήριο Σάμου, το περιοδικό «ΑΠΟΠΛΟΥΣ», τον κ. Χρίστο Λάνδρο, τον κ. Μάνο Στεφανάκη, την Εταιρεία Λουίζος Αντώνιος Α.Ε – Ξενοδοχείο SAMOS, τους καλλιτέχνες και μουσικούς και όλους όσοι συνέβαλλαν στο σχεδιασμό και επιτυχή υλοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων.

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου