Ελιά, κρασί και θάλασσα στη Λέσβο

516

Μια μοναδική οινογευστική εμπειρία είχαν οι 80 και πλέον επαγγελματίες της εστίασης και τουρισμού κατά την εκδήλωση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Δεσμός» στο Μόλυβο της Λέσβου, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2022. Η δράση αυτή εντάχθηκε στο 1ο Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας, το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Τα εξαίσια κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου πλαισιώθηκαν από γεύσεις ποιότητας, φροντισμένες από τους chef του κτήματος «Ελιά και Θάλασσα».

Η οινογευστική αξία των ξηρών, ημίξηρων, γλυκών και άθικτων οίνων του Συνεταιρισμού προκάλεσε το ενδιαφέρον των επαγγελματιών της εστίασης, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τα μοναδικά αρώματα και την απολαυστική μακρά επίγευση των οίνων του ΕΟΣ Σάμου που δοκίμασαν:

«Ψηλές Κορφές» με ρολάκια σολομού και μους τυριών

Άθικτος οίνος «Βουνίτης» με σουβλάκι μοτσαρέλας και τοματίνια

«βaΒελ» λευκό, για plateau τυριών με κριτσίνια, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα

«Μοσχάτο Άσπρο» με μπρουσκετάκια, κατίκι Δομοκού και ψητά λαχανικά

«βaΒελ» ροζέ, με σουβλάκι προσούτο και πεπόνι καθώς και τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ανθότυρο

Άθικτος Οίνος «Ερημίτης» με πιτάκια παστουρμά, τομάτα και κασέρι Μυτιλήνης καθώς και τα κρεατοκεφτεδάκια με καπνιστό τυρί και πέστο λιαστής ντομάτας

Άθικτος Οίνος «Προφήτης» με σφηνάκι αβοκάντο και γαρίδας

Άθικτος Οίνος «Βουνίτης» με σουβλάκι κοτόπουλο μαριναρισμένο με σόγια και τζίντζερ

Στο τέλος του δείπνου προσφέρθηκε ένα υπέροχο προφιτερόλ συνδυασμένο με Samos Nectar και Samos Anthemis, ενώ  στο ταρτάκι με κρέμα βανίλια και φρούτα, προσέδωσε γευστική ένταση το υπέροχο γλυκόπιοτο Samos Vin Doux και το εκλεπτυσμένο Samos Grand Cru.

Στην προσφώνησή του προς τους φορείς, ο κ. Κώστας Καμπούρης μέλος Δ.Σ του ΕΟΣ Σάμου τόνισε μεταξύ άλλων:

«…Το μεγάλο στοίχημα της ανάδειξης και τουριστικής αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που έχουν τα νησιά μας, έγκειται στη συνεργασία και τη συνύπαρξη ανθρώπων που αγαπούν και μάχονται για τον τόπο τους, όπως εσείς κι εμείς, στην πλούσια οινική και γαστρονομική μας παράδοση που αποτελούν στοιχεία  πολιτισμού και σε τέτοιες πρωτοβουλίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα με κυρίαρχη τη βιωματική προσέγγιση..»