ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΕΥΔΕΜΙΔΑΣ

811

Ειδοποιούνται οι αμπελοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις περιοχές:

Βουρλιωτών, Μανωλατών και Αμπέλου στο ύψος των χωριών,  Καρλοβάσου μέχρι Σακουλέικα, Λέκας, Κοντεϊκων, Αγίων Θεοδώρων και Πύργου.

να ψεκάσουν  από σήμερα και μέχρι δύο μέρες το αργότερο, για αντιμετώπιση της ευδεμίδας ( σαπίλας ) με ΧΕΛΓΚΑΡ ή άλλο εντομοκτόνο που να περιέχει την ίδια δραστική ουσία (Fenoxycarb 25%) . Στην παρούσα φάση η χρήση πυρεθρινοειδών (Bulldock, Karate, Decis κλπ) ή άλλων εντομοκτόνων δεν είναι αρκετά αποτελεσματική και δεν συστήνεται.

Οι βιοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις παραπάνω περιοχές πρέπει να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά τα σκευάσματα Βακίλου Θουριγγίας (Αγκρί, Μπακτοσπεϊνη, Μπακτεσίν)  κάνοντας τον πρώτο ψεκασμό ή σκόνισμα σε πέντε μέρες  από σήμερα και επανάληψη σε 10 – 15 μέρες.

Κατά τις επεμβάσεις πρέπει να βρέχονται ή να σκονίζονται σχολαστικά τα σταφύλια και μπορεί, να συνδυαστούν με σκευάσματα για ωίδιο με μικρή υπολειμματική δράση.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται άλλα εντομοκτόνα εκτός των προτεινόμενων γιατί υπάρχει κίνδυνος υπολειμμάτων στο προϊόν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί να απευθύνονται στους Γεωπόνους του Ε.Ο.Σ. ΣΑΜΟΥ στα τηλέφωνα  22730-87510 και  2273035760.

Για τον Ε.Ο.Σ.ΣΑΜΟΥ

ΧΑΡΜΠΗΣ ΘΕΔΩΡΟΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ