Η Ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης στο Μουσείο Οίνου

198

Στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου φιλοξενήθηκε η εναρκτήρια συνεδρίαση της Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης, που διοργάνωσε στη Σάμο το Κέντρο Πρόληψης Π. Ε. Σάμου «Φάρος» στις 17-18 Μαΐου 2024. Σε αυτήν, συμμετείχαν περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι και εκπρόσωποι 30 φορέων πρόληψης από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε μία κρίσιμη συνθήκη για τα Κέντρα Πρόληψης, η Σάμος και οι φορείς της υποστήριξαν σθεναρά τη διοργάνωση με τρόπο ουσιαστικό.  Στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Οίνου του Συνεταιρισμού, χαιρέτισαν τις εργασίες ο βουλευτής Σάμου, οι δήμαρχοι Ανατολικής και δυτικής Σάμου, ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης, εκπρόσωποι των δήμων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης καθώς και η συντονίστρια της Συντονιστικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης.

Στόχος της Ολομέλειας ήταν η ανάδειξη της αναγκαιότητας συνέχισης της πρόληψης των εξαρτήσεων και η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, καθώς, όλα τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, αναφέρουν την πρόληψη ως επένδυση και προτεραιότητα για τις ζωές μας.

Το διοικητικό συμβούλιο και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Φάρος» ευχαριστούν θερμά για την υποστήριξη τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, τον Ε.Ο.Σ Σάμου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για την έμπρακτη συνεισφορά τους στη επιτυχή διοργάνωση.