ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ «ΜΕΘΥΣΑΝ» ΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

50

Εισαγωγείς και επαγγελματίες του οινικού χώρου από την Κίνα μαζί με εκπροσώπους ΜΜΕ και influencers με μεγάλη διείσδυση στην κινεζική αγορά γνώρισαν, γεύτηκαν και απόλαυσαν τα μεθυστικά αρώματα και την ποιοτική γεύση των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών του Συνεταιρισμού, σε ένα ταξίδι γνωριμίας και επαγγελματικής διασύνδεσης  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024.

Σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, οι Κινέζοι οινολάτρες ξεναγήθηκαν από στελέχη του Ενιαίου Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου στους ορεινούς και ημιορεινούς αμπελώνες του πυκνόφυτου νησιού, γνώρισαν τις μεθόδους της βιοδυναμικής καλλιέργειας, συνομίλησαν με τους ίδιους τους αμπελοκαλλιεργητές και μοιράστηκαν το όραμά τους για κρασιά ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης. Περιηγήθηκαν επίσης στις θεματικές αίθουσες του Μουσείου Οίνου κι έκαναν ένα ταξίδι στο χρόνο μα και την οινική και πολιτιστική παράδοση της Σάμου, που ξεκινά 2.500 χρόνια πριν και φτάνει ως τις μέρες μας, ατενίζοντας ένα μέλλον γόνιμο και αποδοτικό.

Οι γνώσεις τους σχετικά με το Μοσχάτο Σάμου ήταν ιδιαίτερα διευρυμένες, οπότε και οι ερωτήσεις που έθεταν ήταν εύστοχες και επικεντρωμένες στις καινοτόμες τεχνικές καλλιέργειας και οινοποίησης, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τη διασφάλιση της σταθερής ποιότητας, την ανάπτυξη του μοναδικού σαμιακού αμπελώνα, τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των βασικών κωδικών του Συνεταιρισμού.

Στο τέλος του προγράμματος EUWINA που αφορούσε στη Σάμο, οι εκπρόσωποι της κινεζικής οινικής αγοράς φάνηκαν ενθουσιασμένοι από τη σαμιακή φιλοξενία αλλά και το οινογευστικό τους ταξίδι στην «μεθυστική» ποικιλία του μοσχάτου.

# Παρουσιάζουμε τους βασικούς κωδικούς του Συνεταιρισμού Σάμου συνοδεία πιάτων υψηλής γαστρονομίας σε ένα γευσιγνωστικό ταξίδι που απογειώνει γεύσεις και συναισθήματα#