«Μύρισε» μοσχάτο Σάμου στην PROWEIN 2023 – Πρεσβευτής η ποιότητα

533

Η αδιαμφισβήτητη ποιότητα και η σταθερή, διαχρονική αξία των μοσχάτων κρασιών του Συνεταιρισμού Σάμου, δεν άφησαν ασυγκίνητους τους επαγγελματίες του οίνου στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, τη διεθνή ProWein που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ Γερμανίας.

Το σαμιώτικο μοσχάτο κρασί, με τις νέες οινοποιήσεις και την τεχνολογική εξέλιξη, έρχεται να αναδείξει το μεγαλείο του σαμιακού αμπελώνα και το σεβασμό στον κόπο των παππούδων μας, που δείχνουν σήμερα οι άξιοι σαμιώτες παραγωγοί. Τα σαμιώτικα κρασιά του Συνεταιρισμού, έφεραν στην Prowein αρώματα άνοιξης και μοσχάτου!

 «Η πολυπλοκότητα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου, αρωματική και γευστική, η φρεσκάδα τους αλλά και το μεγάλο δυναμικό παλαίωσης, αποτελούν χαρακτηριστικά μεγάλων κρασιών τα οποία η Γερμανική αγορά τιμά με την προτίμησή της» τόνισε ο εμπορικός διευθυντής του ΕΟΣ Σάμου, Τίτος Φραντζής κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων.

Η οινολόγος του Συνεταιρισμού Ευαγγελία Αργυρού και ο διοικητικός σύμβουλος Γιώργος Κιουλάφας, μαζί με στελέχη από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ, κατά τις ημέρες της έκθεσης (19-21 Μαρτίου 2023) είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να κάνουν εμπορικές επαφές με διακεκριμένα στελέχη του οινικού χώρου, τα οποία εκθείαζαν τα σαμιώτικα κρασιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκθεση έχει ιδιαίτερη σημασία για τις οινοποιητικές επιχειρήσεις, καθώς η Γερμανία απορροφά, κατ έτος, περίπου το 50% του συνόλου εξαγωγών των ελληνικών οίνων.