ΣΑΜΟΣ: ΒΡΑΔΙΑ COCKTAILS αλά… MASTER CHEF

3739

Cocktail με gel από κόκκινα φρούτα και Samos Vin Doux, αρωματισμένο με elderflower, τζιν και γαρνιτούρα από σιρόπι τριαντάφυλλο, βατόμουρο και πέρλες καραμέλας pon pon.

 

Cocktail με λευκή κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά, πουρές από πράσινο μήλο και το παλαιωμένο Samos Anthemis, μαύρο ρούμι και γαρνιτούρα από μπισκότο με κρέμα τυριού κι ένα “ματάκι” από καραμέλα βουτύρου και μήλο.

 

Το  ένα λέγεται  «grandma’s choise»  και το άλλο «the drunken pie». Aπό τα δύο, αξίζει να δοκιμάσετε ΚΑΙ τα δύο, καθώς αποτελούν πρωτότυπες και εμπνευσμένες συνταγές που προέκυψαν από τη συνεργασία δύο ταλαντούχων: Ο ένας, δεν είναι άλλος από τον ανακηρυχθέντα ως Μaster Chef της φετινής χρονιάς, Λάμπρο Βακιάρο. Ο άλλος, ο καταξιωμένος στο νησί της Σάμου -και όχι μόνο- bartender Θοδωρής Καλατζής.

Σε μία σύμπραξη αξιώσεων και με το κέφι που προκύπτει όταν η ιδέα της δημιουργίας είναι γόνιμη και ανατροφοδοτική. Η φιλόξενη αυλή του café-bar Ginger στην πανεπιστημιούπολη του Καρλοβάσου γέμισε κόσμο και χαμόγελα, αλλά και ιδιαίτερες μουσικές με dj την Αντιγόνη, που ως μητέρα του Λάμπρου, έδωσε στη βραδιά τις καλύτερες νότες. Κεράστηκαν περίπου 350 μικρά cocktails με Samos Anthemis και αφρό από μπανάνα με Samos Vin Doux, στον κόσμο που συμμετείχε και απολάμβανε την όμορφη βραδιά.
  

Η υποστήριξη του δρώμενου είχε τη σφραγίδα του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου με τα εξαιρετικά κρασιά που έδωσαν τη «βάση» για εμπνευσμένα cocktails, αλά… master chef!

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε και από τα καταστήματα Funky Buddha, το Cafe del Mar, το ρουμι brugal, την εταιρία tsaknakis bros με τα λικερ giffard και τα αναψυκτικά gia…gia mas. Κυρίως όμως από τον κόσμο, που τίμησε την προσπάθεια να γίνονται διαρκώς νέα πράγματα στο νησί… με νέους ανθρώπους!