Σημαντική βράβευση του ΕΟΣ Σάμου από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

3247

Για τη συνεισφορά του στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική διαδρομή του τόπου, αλλά και την προσφορά του στο ελληνικό κρασί τιμήθηκε ο  Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (ΕΟΣ Σάμου) από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

«Μέσω της διάκρισης αυτής, τιμούμε τον ανώνυμο Σαμιώτη Αμπελουργό! Χάρη στη δική του προσπάθεια και την αμπελοοινική παράδοση διατηρήθηκε ανά τους αιώνες ο Σαμιακός Αμπελώνας και η οινοποιητική τέχνη ως πολιτιστική και κοινωνική παρακαταθήκη» τόνισε κατά την απονομή ο πρόεδρος του Ομίλου Unesco,  Ιωάννης Μαρωνίτης.

Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του ΕΟΣ Σάμου, ο γενικός διευθυντής των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΛΑΡΙΩΝ Αναστάσιος Αθανασόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία της ανάπτυξης κοινών δράσεων με το Συνεταιρισμό της Σάμου στα πλαίσια μιας στρατηγικής συμμαχίας που έχει εδραιωθεί από το 2016 και έχει ενισχύσει την εμπορική εξέλιξη του πολυβραβευμένου σαμιώτικου κρασιού καθώς και την εμπορία του σε εγχώριες και διεθνείς αγορές.

«Ο ΕΟΣ Σάμου αποτελεί μια ισχυρή δύναμη κρούσης της αγοράς του κρασιού! Εκσυγχρονίζεται διαρκώς και επενδύει σε τεχνολογία και τεχνογνωσία συνδυάζοντάς τις αρμονικά με την παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας. Το σαμιώτικο κρασί είναι άριστης ποιότητας, πολυβραβευμένο και αναγνωρισμένο διεθνώς καθώς διαθέτει μια από τις παλαιότερες κατοχυρώσεις ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση.

Η βράβευση αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εικοστής επετείου του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων που έχει ως επίκεντρο δράσεων  τον άνθρωπο, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες, δραστηριότητες, ενέργειες και ιδέες γύρω από αυτόν αλλά και τον πολιτισμό.