Συμπόσιο με κρασιά ΕΟΣ Σάμου στον κήπο του Αστεροσκοπείου Αθηνών

2196

Παρουσία διεθνών προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης, της μουσικής αλλά και της αστροφυσικής πραγματοποιήθηκε μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση στον κήπο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο, την οποία πλαισίωσαν απολαυστικά τα λευκά ξηρά και τα ονομαστά γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

Η εκδήλωση έγινε προς τιμήν του πιο διακεκριμένου παγκοσμίως τσελίστα Υο-Υo Ma. Με αφορμή τη συναυλία του στο Ηρώδειο, οργανώθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, μια βραδιά στον λόφο Νυμφών με σύντομες διαλέξεις, συζήτηση, μουσική και χορό. Μια εκδήλωση στην κατεύθυνση του διαλόγου της επιστήμης με την τέχνη και την φιλοσοφία και έμφαση στον άνθρωπο!

Ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης, έχει λάβει περισσότερα από 18 βραβεία Grammy, το Polar Music (2012) και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των Ηνωμένων Πολιτειών (2001) και του άξιζε να δοκιμάσει από την Ελλάδα τα «κρασιά των θεών», τα διεθνώς αναγνωρισμένα και πολυβραβευμένα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των τεχνών και της επιστήμης όπως η πρ. υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η καλλιτέχνης Μάρθα Φριντζήλα, ενώ από το Αστεροσκοπείο Αθηνών τη δική της αισθαντική πινελιά έβαλε στην εκδήλωση η αστροφυσικός Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, η οποία είναι υπεύθυνη για δράσεις διάχυσης της επιστήμης της αστρονομίας και της διαστημικής φυσικής στο ΙΑΑΔΕΤ, οργανώνει και συμμετέχει σε βραδιές που συνδυάζουν την μουσική με την ποίηση και την αστρονομία.