Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και η γραβιέρα Νάξου “μάγεψαν” πάλι τη Θεσσαλονίκη.

694

Το βράδυ της Τετάρτης 13 Απριλίου 2022, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το τριετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Mediterranean Cheese & Wines»!

Οι πρωταγωνιστές, η γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, οι γλυκείς οίνοι ΠΟΠ της Σάμου και οι ΠΟΠ/ΠΓΕ οίνοι της Enoteca Emilia Romana, μάγεψαν για άλλη μια βραδιά τους παρευρισκομένους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Allegro», όπου ο DipWSET Στέφανος Κόγιας μύησε τους εκλεκτούς καλεσμένους στα μοναδικά χαρακτηριστικά των ΠΟΠ κρασιών της Σάμου, οι οποίοι παράλληλα είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν «gourmet» πιάτα με συνταγές από γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ.

Στέφανος Κόγιας – DipWSET

Το γαστρονομικό αυτό «event» συντόνισε και παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Χατζηβασιλείου ενώ προσκεκλημένοι ήταν δημοσιογράφοι, opinion leaders του κλάδου διατροφής και επαγγελματίες της εστίασης και των καναλιών διανομής της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Βίκυ Χατζηβασιλείου – Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο κ. Παντελής Σκαρλάτος, ο Πρόεδρος της εταιρείας Οικονομοτεχνική ΕΠΕ, η οποία ήταν ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος, ενώ ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γεώργιος Σέργης, υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΑΣ Νάξου και ο κ. Τίτος Φραντζής εμπορικός διευθυντής της ΕΟΣ Σάμου.

Σκοπός του Ευρωπαϊκού τριετούς προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines», με χώρες στόχο την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία και την Γερμανία, ήταν η αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), καθώς και η προβολή και εδραίωση του μεσογειακού και ευρωπαϊκού τρόπου διατροφής με προϊόντα υψηλής ποιότητας.