Το διάσημο SAMOS NECTAR 1980 σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου

3798

Το Samos Nectar εσοδείας 1980 είχε εντυπωσιάσει πριν λίγα χρόνια την Master of Wine Jancis Robinson, όπως και τους λοιπούς Masters of Wine που είχαν παρευρεθεί στην 60η επετειακή εκδήλωσή τους.   Ανάμεσα σε 41 κορυφαίας ποιότητας κρασιά από όλο τον κόσμο, που είχαν ειδικά επιλεγεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το Samos Nectar βγήκε πρώτο με βαθμολογία 19/20, φέρνοντας το σαμιώτικο κρασί αλλά και την Ελλάδα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος των «ειδικών του κρασιού».

Πρόσφατα, το ίδιο εκπληκτικό κρασί, το Samos Nectar 1980 προστέθηκε στη λίστα δύο διάσημων εστιατορίων του Λονδίνου, στο «The Cinnamon Club» και στο «Chiltern Firehouse».  Το παλαιωμένο αυτό Μοσχάτο Σάμου, με την καταπληκτική πολυπλοκότητα και την αξιοσημείωτη οξύτητα, σερβίρεται σε ποτήρι για τους εκλεκτούς οινολάτρες που το επιλέγουν και δηλώνουν ότι «αποτελεί εμπειρία για τις αισθήσεις».

Το The Cinnamon Club, http://cinnamonclub.com/, θεωρείται εδώ και χρόνια «must» στο Λονδίνο λόγω της μακρόχρονης ιστορίας του και  των εκπληκτικών παραδοσιακών Ινδικών συνταγών, με πινελιές δημιουργικής κουζίνας, που προσφέρει στους πελάτες του.  O Head Chef Rakesh Ravidran Nair και ο Executive Chef Vivek Singh είναι γνωστοί για τις πρωτοποριακές και δημιουργικές συνταγές οι οποίες εντυπωσιάζουν τόσο, όσο και ο μεγαλόπρεπος χώρος του εστιατορίου.

Το Chiltern Firehouse, http://www.chilternfirehouse.com/restaurant/luxury-london-restaurant,  είναι ονομαστό ως στέκι διασήμων προσωπικοτήτων του κινηματογράφου αλλά και της πολιτικής.  Σύμφωνα με το επίσημο site του εστιατορίου, οι συνταγές του Chef Nuno Mendes (Michelin star) έχουν δοκιμαστεί από πολιτικούς όπως ο Μπιλ Κλίντον και ο Τόνυ Μπλαιρ αλλά και από ηθοποιούς όπως ο Ορλάντο Μπλουμ και η Λίντσεη Λόχαν. H κουζίνα του έχει επιρροές αμερικανικής κουζίνας, με συνταγές αναγεννημένες και με έμφαση στην εποχικότητα και την υγιεινή διατροφή.  Εντυπωσιακή είναι και η ανοιχτή κουζίνα στον χώρο του εστιατορίου.  

Σε αυτά τα δύο εκλεκτά και διεθνώς αναγνωρισμένα εστιατόρια, το σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, το μοναδικό Samos Nectar εσοδείας 80 κάνει την τιμητική του εμφάνιση και… κλέβει –όπως πάντα- τις εντυπώσεις!