ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

1059

Με δύο ακόμη χρυσά βραβεία τιμήθηκαν τα PDO κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, στον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό DECANTER World Wine Awards 2021. Με αυτές τις δύο βραβεύσεις, ο αριθμός των χρυσών μεταλλίων που έχουν συγκεντρώσει τα ξηρά και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου μόνο από το διαγωνισμό αυτό, ανέρχονται σε 60(!)

Το Samos Vin Doux, με βαθμολογία 95/100 και το Samos Nectar, με βαθμολογία 96/100 κέρδισαν επάξια τα χρυσά τους βραβεία ανάμεσα σε κρασιά από 56 διαφορετικές χώρες και επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τη δυναμική του σαμιακού αμπελώνα με το χρυσαφένιο μοσχάτο σταφύλι. Καθώς ο διεθνής ανταγωνισμός αυξάνει και οι ετικέτες των κρασιών πληθαίνουν, είναι ελπιδοφόρο το ότι το «άσπρο μοσχάτο Σάμου» που καλλιεργείται στις ορεινές αναβαθμίδες του πανέμορφου νησιού, εξακολουθεί να πρεσβεύει περήφανα το ελληνικό κρασί και το Συνεταιρισμό, αλλά και  το μόχθο των ντόπιων αμπελουργών.

Η διάκριση αυτή έχει μέγιστη βαρύτητα σε όλο τον αγγλόφωνο οινικό κόσμο αλλά και τις διεθνείς αγορές οίνου, καθώς  ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους  και πιο έγκυρους ανά τον κόσμο. Για 15 συνεχόμενες ημέρες τον Ιούνιο, 170 ειδικοί του κρασιού από όλο τον κόσμο -ανάμεσα στους οποίους και 44 Masters of Wine και 11 Master Sommeliers- δοκίμασαν τυφλά 18.094 κρασιά, αριθμό ρεκόρ για τον διαγωνισμό!

Μέσα σε αυτήν τη «θάλασσα» ετικετών και με άκρως αξιόπιστα κριτήρια για τις τελικές βαθμολογίες, τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ κατέλαβαν επάξια τη δική τους περίοπτη θέση ανάμεσα στα «χρυσά» του παγκόσμιου αμπελώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου έχουν τιμηθεί σε όσους διαγωνισμούς συμμετείχαν:

ΑWARDS 2021

Samos Vin Doux 

DECANTER 2021 – GOLD

ΒΕRLINER WINE TROPHY 2021- GOLD

KOREA WINE CHALLENGE –GOLD

ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΣΠΡΟ 

Diamant Trophee Admirable στο διαγωνισμό FEMMES ET VINS DU MONDE Monaco 2021 

ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ

Diamant Mention Honorifique στο διαγωνισμό FEMMES ET VINS DU MONDE Monaco 2021 

Samos NECTAR

DECANTER 2021 – Gold

και CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2021- GOLD

Samos ΑNTHEMIS

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2021- SILVER