Ψηλές Κορφές

4132

Όμορφο αρωματικό λευκό από το εκλεκτό Μοσχάτο της Σάμου. Ένα πολύ αγαπητό κρασί που χαρακτηρίζεται από φίνα λουλουδένια αρώματα και όμορφη οξύτητα που δροσίζει. Όσοι αγαπούν τα αρωματικά κρασιά δεν γίνεται να μη δοκιμάσουν το όμορφο αυτό προϊόν του Σαμιώτικου αμπελώνα.

Ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο, πρασινοκίτρινο και λαμπερό, το χρώμα σηματοδοτεί ένα κρασί υπερσύγχρονο για τον απαιτητικό οινόφιλο που αναζητά το ξεχωριστό. Το σταφύλι παραγωγής του προέρχεται αποκλειστικά από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες του νησιού, σε παλιές χτιστές πεζούλες και υψόμετρο μέχρι 800 μέτρα! Έχει έτσι φινετσάτο χαρακτήρα, όπου τα τυπικά, ανθώδη και φρουτώδη αρώματα του μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα. Στο στόμα συναντάμε τον χαρακτήρα του μοσχάτου, αλλά και πάλι κομψά, ενώ η γεύση του έχει δροσιστική οξύτητα και ικανοποιητική διάρκεια. Οι Ψηλές Κορφές είναι ένα αρωματικό, αλλά όχι κραυγαλαίο, κρασί, που πίνεται κάλλιστα μόνο του και ως απεριτίφ, αλλά μπορεί να συνοδεύσει και διακριτικά αρωματικά πρώτα πιάτα, εξίσου εκλεπτυσμένα με αυτό.

Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός

Κατηγορία: Επιτραπέζιος

Ποικιλία: 100% Μοσχάτο λευκό

Γευσιγνωστικές σημειώσεις:Ανοιχτό, λαμπερό, κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Έντονη μύτη όπου συναντιούνται ευχάριστα τα ανθώδη αρώματα της ποικιλίας του μοσχάτου (τριαντάφυλλο) με εντυπωσιακές φρουτώδεις νότες λευκόσαρκων κυρίως φρούτων (πεπόνι, ροδάκινο). Στόμα όπου κυριαρχεί το φρουτώδες στοιχείο και ακολουθούν οι ανθώδεις νότες της ποικιλίας (γλυκό τριαντάφυλλο). Ευχάριστη, δροσιστική οξύτητα και ικανοποιητικής διάρκειας επίγευση.

Συνοδεύει:Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις «Ψηλές Κορφές» ένα δροσερό, ευχάριστο κρασί, ιδανικό σύντροφο για κάθε στιγμή απόλαυσης! Απολαύστε το δροσερό, στους 8° – 10° C, μόνο του ή με ποικιλία πιάτων από την ελληνική και διεθνή κουζίνα, ιδιαίτερα πιάτα θαλασσινών αλλά και γλυκόξινα εδέσματα! Επίσης συνοδεύεται με πλατώ τυριών και φρούτων.

Αρκετά αρωματικό λευκό κρασί από το εκλεκτό Μοσχάτο της Σάμου. Ένα πολύ αγαπητό κρασί που χαρακτηρίζεται από φίνα λουλουδένια αρώματα και όμορφη οξύτητα που δροσίζει. Αν σας αρέσουν τα κρασιά με άρωμα δεν γίνεται να μη δοκιμάσετε το όμορφο αυτό προϊόν του Σαμιώτικου αμπελώνα.

Στις ψηλές κορφές της Αμπέλου, του καταπράσινου βουνού της Σάμου, τα αμπέλια ριζώνουν σε παλιές, χτιστές πεζούλες, στενές λουρίδες γης που αψηφούν τη βαρύτητα, φτιαγμένες για να συγκρατούν και να αποστραγγίζουν το πολύτιμο χώμα. Εκεί, σε υψόμετρο που φτάνει μέχρι και τα 800 μέτρα, ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και του Αιγαίου πελάγους, το Σαμιώτικο Μοσχάτο εκφράζεται με ιδιαίτερο τρόπο, δίνοντας ένα λευκό, ξηρό κρασί, με εκλεπτυσμένο αρωματικό χαρακτήρα και απαλή γεύση.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2007

 • Special Edition of Magazine «Trofima kai Pota» (Food and Drink)
  one of «TOP PRODUCTS OF THE YEAR»

2008

 • International Wine & Spirit Competition, London
  Bronze – vintage 2007

2009

 • Decanter World Wine Awards, United Kingdom
  Bronze – vintage 2008
 • Decanter & Greek White Tasting
  4 stars-highly recommended – vintage 2008
 • International Wine & Spirit competition, UK
  Bronze – vintage 2008
 • International Wine Challenge, United Kingdom
  Bronze – vintage 2008