«…Σε ένα αμπελοτόπι στα 600 μέτρα στη Σάμο, γεννιέται ο Άθικτος Ερημίτης που δεν κραυγάζει αλλά ψιθυρίζει γοητευτικά. Ένα Μοσχάτο φυσικής οινοποίησης, που δεν δέχεται καμιά «παρέμβαση».
Πορτοκαλοκίτρινο στο ποτήρι, ξεδιπλώνει αρώματα από γλυκό πορτοκάλι και περγαμόντο, κερήθρα και χαμομήλι – σαν βόλτα σε παλιό σαμιώτικο καφενείο.
Στο στόμα, το κρασί έχει σώμα γεμάτο με ευχάριστη οξύτητα και μια σχεδόν μεταλλική αίσθηση που διαρκεί. Ταιριάζει με λεμονάτο ριζότο με καπνιστό χέλι αλλά και με μπακαλιάρο με σάλτσα αρωματισμένη με σαφράν…»
Η πολυαγαπημένη Νίκη Μηταρέα, λάτρης της Σάμου και του μοσχάτου, γράφει για τα 10 καλύτερα ελληνικά φυσικά κρασιά και “ξεχωρίζει” τον ΕΡΗΜΙΤΗ του ΕΟΣ Σάμου.
Με μακρά θητεία στις στήλες της γεύσης και του οίνου στα σημαντικότερα ελληνικά έντυπα, η Νίκη Μηταρέα διαθέτει σαφέστατα το κριτήριο να επιλέγει μόνον με βάση την ποιότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο της “Οινομαγειρέματα” έχει αξιολογηθεί ως το καλύτερο ελληνικό βιβλίο μαγειρικής με κρασί («Best Book on Cooking with wine in the World»).
Η στήλη της στο Cookout του SKAI.GR διαβάζεται φανατικά καθώς περιλαμβάνει ενδιαφέροντα θέματα καταγράφοντας γλαφυρά και αξιοκρατικά ό,τι πιο διακριτό υπάρχει στη σύγχρονη γαστρονομία αλλά και στο χώρο του οίνου.