24 ΩΡΕΣ… ΣΤΟΝ ΕΟΣΣ ΣΑΜΟΥ

5586

Οι ομορφιές της Σάμου, το γεωπολιτικό της προφίλ, η μακραίωνη ιστορία της αλλά και οι πολυποίκιλες πολιτιστικές της αναφορές, οι λεπτές αποχρώσεις της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομική της ταυτότητα, μα και το κορυφαίο σαμιώτικο κρασί αποτελούν στοιχεία που θα αναδειχθούν μέσω πολυήμερης τηλεοπτικής καταγραφής του δημοσιογραφικού επιτελείου της ΕΡΤ στην ακριτική Σάμο.

Τα στοιχεία της έρευνας και των τηλεοπτικών γυρισμάτων σε κάθε περιοχή του νησιού θα παρουσιαστούν στην τηλεοπτική εκπομπή «24 ώρες Ελλάδα». Μεταξύ των θεμάτων στα οποία δόθηκε μεγάλη έμφαση είναι το εξαιρετικής ποιότητας σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, τα μεγάλης ιστορικής και λαογραφικής αξίας εκθέματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο Οίνου, η αμπελοκαλλιέργεια, η οινοποίηση αλλά και ο ανθρωπογενής παράγοντας με τον καθημερινό μόχθο των καλλιεργητών της Σάμου που κάνει αυτό το προϊόν μοναδικό και αυθεντικό.

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου Γιάννης Σκούτας μίλησε διεξοδικά για το παρελθόν, το παρόν μα κυρίως το μέλλον του σαμιώτικου κρασιού στην παρουσιάστρια της εκπομπής κα Μαρία Μησσήν, σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στον ιδιαίτερης αισθητικής χώρο του Μουσείου Οίνου στο Μαλαγάρι.