KΑΒΟΥΡΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ AEGEAN BREEZE ΗΜΙΞΗΡΟ ΣΑΜΟΥ

1102

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½  κιλό καβούρι Βρετάνης
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 6 ντομάτες
  • ½ κ.σ. κόκκους κόκκινο πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 2  φλ. μοσχάτο Aegean Breeze ημίξηρο Σάμου
  • 6 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • ½ μάτσ. άνηθο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα μισά κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το πιπέρι, το αλάτι, το τσίλι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά. Κόβουμε το καβούρι σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο, κόκκους κόκκινο πιπέρι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε, για 20-25 λεπτά, στους 230 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και φρυγανισμένο ψωμί, πασπαλισμένο με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Μια εμπνευσμένη συνταγή με κρασί σαμιώτικο του πολυαγαπημένου nomad chef Ανδρέα Λαγού

πηγή: chef on air

print