ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

1674

Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στο Μαλαγάρι, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου, 10:00-17:00

Ελάτε να ανακαλύψτε την ιστορία και την παράδοση του Σαμιώτικου κρασιού. Να γνωρίσετε τη γοητεία και τα αρώματα του «Άσπρου Μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου» που έχει αναδειχθεί διεθνώς, χάρη στο μόχθο του σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή.

Ο «Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου» συμμετέχει στον πανελλήνιο θεσμό «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ» και σας προσκαλεί το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου από τις 10 το πρωί ως και τις 5 το απόγευμα στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ στο Μαλαγάρι, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Η παραδοσιακή οινοποίηση, τα εργαλεία, οι δεξαμενές, τα όργανα χημείου, η κατασκευή βαρελιών, ζωντανεύουν μέσω εκθεμάτων που φτάνουν σε βάθος χρόνου ενός αιώνα και πλέον. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φυσική αναπαράσταση της καλλιέργειας των αμπελιών σε πεζούλες ξερολιθιάς. Οι τεράστιες ξύλινες δεξαμενές χωρητικότητας έως και 80 τόνων,  είναι από τα πιο επιβλητικά εκθέματα!

Παράλληλα, στο Μουσείο Οίνου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με επιτυχία η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  του Στέλιου Δεμερτζή, υπό τη διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου. Η έκθεση με τίτλο «το νησί μας» περιλαμβάνει φωτογραφικές απεικονίσεις από διάφορα σημεία της Σάμου, με μια καλλιτεχνική ματιά.