«Σάρωσε» τα μετάλλια ο ΕΟΣΣ και στη Θεσσαλονίκη

3286

Στο μοναδικό για την Ελλάδα ΔΙΕΘΝΗ Διαγωνισμό Οίνου που πραγματοποιείται ετησίως στη Θεσσαλονίκη και οι 5 οίνοι του ΕΟΣ Σάμου που συμμετείχαν, βραβεύθηκαν!

Οι γευστικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στον  18ο Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης με κριτές διακεκριμένους sommelier και καταξιωμένους δημοσιογράφους οίνου, έφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα για τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ:

Ο «σαρωτής» των βραβείων σε κάθε διαγωνισμό, το γλυκό Samos Anthemis, εσοδείας 2012 με παλαίωση 5 ετών, απέσπασε ΧΡΥΣΟ.

 Το λιαστό Samos Nectar, εσοδείας 2011 και παλαίωσης 6 ετών, έφερε στον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ένα Ασημένιο.  

Ακολουθούν με Χάλκινα το γλυκό Samos Grand Cru 2017, το εκλεπτυσμένο vin doux naturel αλά και το πασίγνωστο Samos Vin Doux 2017, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο vin de liqueur με την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής στην κατηγορία του.

 Χάλκινο βραβείο απέσπασαν και οι  Ψηλές Κορφές 2017, ένα ισορροπημένο λευκό ξηρό από Μοσχάτο άσπρο με δυνατή προσωπικότητα, το οποίο έχει αναδειχθεί σε άριστο συνοδό «απαιτητικών» κυρίως πιάτων.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα υπό  την αιγίδα και σε συνεργασία όλων των ελληνικών φορέων οίνου και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και του Γενικού Χημείου του κράτους.  

Στο φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 746 δείγματα.  

Τα 702 δείγματα ήταν οίνοι από την Ελλάδα και άλλες χώρες, ενώ τα 44 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.