ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

189
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μοσχάτοι οίνοι του Ε.Ο.Σ Σάμου επιστρέφουν από τη Γαλλία και τον διαγωνισμό Vinalies International με τις… “αποσκευές” τους γεμάτες χρυσά βραβεία!
Η “ναυαρχίδα” των ξηρών μοσχάτων, οι όλογευστες κι απολαυστικές “Ψηλές Κορφές” τιμήθηκαν με το ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ.
Το παλαιωμένο επί πενταετία Samos Anthemis, ο επιδόρπιος οίνος που κλέβει καρδιές και εντυπώσεις, δεν θα μπορούσε να μην λάβει κι αυτό τη μέγιστη διάκριση GRAND OR, ενώ το γλυκό κρασί που έχει ταυτίσει το όνομά του με τη Σάμο, το πολυβραβευμένο Samos Vin Doux, πήρε ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ.
Η οινολογική ομάδα του Ε.Ο.Σ Σάμου έχοντας στα άξια χέρια της ένα εκλεκτό μοσχάτο σταφύλι από τους παραγωγούς-μέλη του Συνεταιρισμού που έχουν αναγάγει την αμπελοκαλλιέργεια σε “κώδικα τιμής και πατρογονικής παράδοσης”, συνεχίζουν -με την υποστήριξη της διοίκησης- τα “σερί” των επιτυχιών, αποδεικνύοντας τη διαχρονική αξία του μοσχάτου. Ο διεθνής διαγωνισμός Vinalies Internationales που διοργανώνεται από την Ένωση Οινολόγων Γαλλίας και τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου θεωρείται ο σημαντικότερος στη Γαλλία κι είναι ένας από τους πιο σημαίνοντες, διεθνούς εμβέλειας.
Οι πολυάριθμοι κριτές, είναι διακεκριμένοι οινογνώστες με περγαμηνές κύρους ενώ τα κριτήρια επιλογής είναι μη αμφισβητήσιμα παγκοσμίως! Όσο για τις ετικέτες που έλαβαν μέρος στο φετινό διαγωνισμό, ανέρχονταν σε χιλιάδες και προέρχονταν από 45 οινοπαραγωγικές χώρες.
Η πολλαπλή διάκριση των σαμιώτικων κρασιών, μέσα σε τέτοιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, αποτελεί μια ακόμη επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλει η μεγάλη συνεταιριστική “οικογένεια” του ακριτικού νησιού της Σάμου.