ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ “Η ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ” ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΥΡΑΚΟΥ

457

Ο αμπελοοινικός κόσμος της πατρίδας μας θρηνεί τη σημαντική απώλεια της κορυφαίας επιστήμονος Σταυρούλας Κουράκου -Δραγώνα, που αποδήμησε εις Κύριον, πλήρης ημερών. Υπήρξε η “μεγάλη κυρία” του ελληνικού κρασιού.

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου χρωστά πολλά στις διακριτές της επισημάνσεις για το μοσχάτο Σάμου, ενώ το πλούσιο συγγραφικό επιστημονικό της έργο αποτελεί κορυφαία οινική παρακαταθήκη διεθνώς.

Η Σταυρούλα Κουράκου υπήρξε λάτρης του Σαμιώτικου κρασιού και μεγάλη φίλη του Συνεταιρισμού, διαχρονικά. Συνδεόταν φιλικά και με τον Ιπποκράτη Ζαΐμη όταν εκείνος διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΟΣΣ και διατηρούσε συνεργατικές και συμβουλευτικές επαφές με όλους τους μετέπειτα Προέδρους του Συνεταιρισμού, μέχρι και την αποδήμηση της.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην αναγνώριση του γλυκού Σαμιώτικου κρασιού ως προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Ελεγχόμενης (ΟΠΕ) και αργότερα Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Αυτή ήταν η πρώτη -τέτοιου είδους- αναγνώριση ελληνικού κρασιού, μετά την είσοδο της χώρας στην τότε ΕΟΚ.

Η αγάπη και η βαθειά γνώση της για το ελληνικό κρασί την κατατάσσει μεταξύ εκείνων που πρωτοστάτησαν για την ανάδειξή του.

Ο οινικός κόσμος της Ελλάδος, ο Συνεταιρισμός και η Σάμος, της οφείλουν πολλά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει…

Για τον
ΕΝΙΑΙΟ ΟΙΝ/ΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝ/ΣΜΟ ΣΑΜΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΣΚΟΥΤΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ