ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

249

Ο «τουρισμός εμπειρίας», ο λεγόμενος «βιωματικός τουρισμός» αποτελεί διεθνώς την αιχμή του δόρατος τουριστικής προσέλκυσης.

Μια και στη Σάμο ξεκινά φέτος νωρίτερα από ποτέ η τουριστική περίοδος, θα πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό στόχο όλων μας, η διασύνδεση  του  τουριστικού  τομέα με την παραγωγική διαδικασία του τόπου μας και τα ποιοτικά, τοπικά προϊόντα. Η στήριξη της παραγωγής, στηρίζει στην ουσία τον παραγωγικό και οικονομικό ιστό της Σάμου.

Τουρισμός δεν είναι μόνο το πέρασμα από κάποιο σημείο της χώρας, ο ήλιος, η θάλασσα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες, οι δομές. Τουρισμός είναι και ο πολιτισμός, η παράδοση, η ιστορική διαδρομή, οι άνθρωποι, τα τοπικά προϊόντα, οι γεύσεις. Είναι όλα αυτά μαζί, είναι  το «πάντρεμα» του πρωτογενούς τομέα, της παραγωγής και της δευτερογενούς της μεταποίησης με τον τριτογενή τομέα των  υπηρεσιών.

Η διασύνδεση του τουρισμού με την ελληνική παραγωγή, με τα αξιόλογα τοπικά προϊόντα, την ελληνική γαστρονομία, τις σαμιακές γεύσεις, τα στοιχεία παράδοσης, τα μοναδικά μοσχάτα κρασιά με τον αρωματικό τους χαρακτήρα και τη διαχρονική ποιότητα, αφενός ενδυναμώνει την οικονομία της περιοχής και κατ’ επέκταση της χώρας μας, αφετέρου αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν και την ταξιδιωτική εμπειρία, ενισχύει τη Σάμο ως τουριστικό προορισμό και το σημαντικότερο τους δεσμούς των επισκεπτών με τη γενέτειρα του Πυθαγόρα.

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου ευχαριστεί εκ προοιμίου τον επιχειρηματικό κόσμο της Σάμου, τους ξενοδόχους, τους chef και τους εστιάτορες, τους ενασχολούμενους με τον τουρισμό, την εστίαση και την ψυχαγωγία για τη διαρκή στήριξη του συνεταιριστικού οράματος και την επιλογή και προώθηση στους επισκέπτες μας, των υπέροχων ξηρών, ημίξηρων και γλυκών κρασιών του Ε.Ο.Σ Σάμου.

Τίτος Φραντζής

Εμπορικός Διευθυντής Ε.Ο.Σ Σάμου