ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ DORYSSA ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

99

Ένα «ταξίδι στο χρόνο» δια μέσου της οινικής και πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας πραγματοποίησε όλο το στελεχειακό δυναμικό του Ομίλου Doryssa το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, σε μια προγραμματισμένη επιμορφωτική επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου αλλά και στα ορεινά αμπελοτόπια της Σάμου, εκεί που καλλιεργείται το μοναδικό «άσπρο μικρόρωγο μοσχάτο» σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς.

Αναλύθηκαν όλα τα μυστικά της πολυδύναμης ποικιλίας του «Μοσχάτου Σάμου» με τις διαφορετικές οινοποιήσεις, τις παραδοσιακές αλλά και τις καινοτόμες, ακολούθησε ενδελεχής οινογνωσία με επιμορφωτική ανάπτυξη των καινοτόμων τεχνικών ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ανάβαση στο ορεινό αμπελοχώρι Πλάτανος και επίσκεψη σε αμπελώνες με το χαρακτηριστικό terroir.

Η παρουσίαση των βασικών κωδικών τoυ Συνεταιρισμού συνοδεύτηκε με κατάλληλο pairing σε ευφάνταστους συνδυασμούς, βάσει των  κανόνων συνταιριάσματος κρασιού και φαγητού.

Η επιμορφωτική αυτή διαδικασία ουσιαστικής γνώσης των σαμιακών συνεταιριστικών κρασιών αποδεικνύει τη σημασία που δίνει η διοίκηση του Ξενοδοχειακού Ομίλου Doryssa (που περιλαμβάνει τις ξενοδοχειακές μονάδες Doryssa Seaside Resort, Doryssa Boutique Hotel, Coast Apartments, Method Hotel, Lithos Hotel, Casa Cook, Theorem Hotel) στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσα από εξειδικευμένη κατάρτιση, πράγμα που συμβάλλει στην ανάπτυξη ταυτότητας για τη Σάμο, ως τουριστικό προορισμό με διακριτά ιδιοσυστατικά.