ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

47

Ένα δεύτερο επιτυχημένο σεμινάριο για την εκπαίδευση BLS/AED των εργαζομένων στον Συνεταιρισμό από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Σάμου) διοργανώθηκε με μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευομένων τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν διεξοδικά και αναλυτικά από τους εξαιρετικά έμπειρους και κατηρτισμένους εκπαιδευτές της Ε.Ο.Δ Σάμου, τόσο θεωρητικά αλλά και με πρακτική εξάσκηση στη βασική υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής: Την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ. Εκπαιδεύτηκαν στην ΚΑΡΠΑ με χειρωνακτική αντιμετώπιση αλλά και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή ΑΕΑ, στην αντιμετώπιση πνιγμονής σε ενήλικους, την τάχιστη βοήθεια σε περιπτώσεις λιποθυμίας ή και επιληπτικής κρίσης, στη θέση ανάνηψης (πλάγια θέση ασφαλείας) καθώς και σε άλλα θέματα πρώτων βοηθειών, εξειδικευμένα, τα οποία μπορεί να συμβούν σε εργασιακούς χώρους. Οι εκπαιδευόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στη συμμετοχή όσο και στην παρακολούθηση, γιατί έγινε με τρόπο εύληπτο και κατανοητό αλλά και εξάσκηση.

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου, με μια πάγια θέση κοινωνικής μέριμνας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής συνεργάζεται στενά με το Παράρτημα Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και διοργάνωσαν από κοινού για τους εργαζομένους το δεύτερο πιστοποιημένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών (βασικής υποστήριξης της ζωής) BLS/AED, υπό την αιγίδα του ERC – European Resuscitation Council .

Η διεθνώς βραβευμένη Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει ένα ανθρώπινο δυναμικό άνω των 2.500 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα μέλη της στη Σάμο είναι ενεργά σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και διασώσεων ενώ συμμετέχουν σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων και καταστροφών, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν αυτές συμβαίνουν.

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια πάντως, πέραν των σημαντικών γνώσεων υποστήριξης της ανθρώπινης ζωής που αποκόμισαν, έδωσαν συγχαρητήρια στην Ομάδα Διάσωσης για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που τους παρείχε.