Το Μοσχάτο Σάμου αφορμή για δημιουργίες επί σκηνής

3574

Με της Σάμου τα αρώματα και τη γεύση του Μοσχάτου πλημμύρισε η κεντρική σκηνή γευσιγνωστικών παρουσιάσεων της Expotrof 2018, στα πλαίσια των παράλληλων εκθεσιακών εκδηλώσεων «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και «Πίνουμε Ελλάδα».

Σε μια πρωτοποριακή προώθηση των σαμιακών κρασιών επιδόθηκε η έμπειρη ομάδα των sommelier Kωνσταντίνου Μπάση και Παντελή Μπακομιχάλη με διαφορετικά event αλλά και εμπνευσμένα cocktails με ξηρά και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στη διάρκεια του τετραήμερου. Ο οινολόγος Χρήστος Ζαχαρόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στην ποικιλία του «άσπρου μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου», την ιστορικότητα της ποικιλίας και τη μακραίωνη διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού ενώ πρότεινε οινο-διατροφικούς συνδυασμούς που εγγυώνται τη διατήρηση της καλής υγείας και ευρωστίας.

Στα πλαίσια γευσιγνωστικών δοκιμών κατά τη διάρκεια του «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE» αλλά και στην κεντρική σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» συνδυάστηκαν οι εκλεκτοί Μοσχάτοι οίνοι με τις γαστρονομικές δημιουργίες του διακεκριμένου chef Λευτέρη Λαζάρου, του καταξιωμένου και ιδιαιτέρως αγαπητού στο κοινό Πάνου Ιωαννίδη (master chef) αλλά και του ευρηματικού Συριανού chef Κωνσταντίνου Μπουγιούρη που είχε όλη την επιμέλεια των μαγειρικών παρουσιάσεων. Οι χαμογελαστές παρουσιάστριες των event  Γεωργία Σικοπέτη και Εύα Παρακεντάκη, πρόβαλαν τη Σάμο και το κρασί της, με άκρως επαινετικά σχόλια, ενώ διάφορα πανελλήνια τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αναφορές στο θέμα.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των παράλληλων εκδηλώσεων δημιουργήθηκε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο καθώς οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γαστρονομικές δημιουργίες με τα εκλεκτότερα ελληνικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα αλλά και να γευτούν τα πολυβραβευμένα σαμιώτικα κρασιά. Το περίπτερο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και ο χώρος του ΕΟΣ Σάμου συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου, αποτελώντας πόλο έλξης για εκείνους που επιμένουν ποιοτικά!