«Νιφάδες ζωής» Μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου για το παιδί και τον άνθρωπο

352

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου, διοργάνωσε και φέτος μια ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο εμβληματικό Μουσείο Οίνου που έτυχε ευρείας αποδοχής. Με μια σειρά εκδηλώσεων για το παιδί και τον άνθρωπο, υποστήριξε ενεργά το Σύλλογο Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «Ευ Πο».

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 10 το βράδυ, ο ΕΟΣ Σάμου υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους σε μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων με μεγάλη συμμετοχή.

Τα διαδραστικά δρώμενα για παιδιά δημιούργησαν ένα περιβάλλον γόνιμης και διασκεδαστικής απασχόλησης: Ο Άγιος Βασίλης τα περίμενε στο «θρόνο» του, στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου, ο ξυλοπόδαρος πάνω στα πανύψηλα πόδια του ενθουσίασε τα παιδάκια, ο ζογκλέρ έκανε τα κόλπα και τα «μαγικά» του, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών βρήκαν τρόπο έκφρασης με ζωγραφική, lego, jenga και διάφορα παιχνίδια.

Στην αίθουσα παλαίωσης οίνων στήθηκε ο μικρός «κινηματογράφος» με διαρκείς προβολές κινουμένων σχεδίων και παραμυθιών, ενώ από το face painting πέρασαν μικροί μα και μεγάλοι.  Στον αύλιο χώρο του Μουσείου Οίνου, ένα ασφαλές τραμπολίνο «ανύψωσε» το κέφι των μικρών…

 

Η σχολή χορού της Χριστίνας Τσαρδούλια παρουσίασε και φέτος εξαίρετα χορευτικά, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Καπετάν Λαχανά, μας έβαλε όλους στα βήματα της παράδοσης. Η Ένωση Μικρασιατών Σάμου παρουσίασε παραδοσιακά κάλαντα Μ. Ασίας και Σάμου και καταχειροκροτήθηκαν οι συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, χριστουγεννιάτικες μελωδίες παρουσιάστηκαν από εξαμελές μουσικό σχήμα με τους: Σταυρούλα Σαβαλάκη, Δημήτρη Γκουζιώτη, Μανώλη Ετοίμου, Παναγιώτη Καλαβρινό, Γιώργο Κατέρη και Γιώργο Λιάπη.

Όλοι οι ενήλικες, κατά την είσοδό τους στο Μουσείο, πήραν ως δώρο ένα συλλεκτικό κολωνάτο ποτήρι για τις απολαυστικές δοκιμές των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών κρασιών του Ε.Ο.Σ Σάμου, ενώ οι Οινολόγοι του Συνεταιρισμού  παρουσίασαν τους εξαιρετικούς οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στην αγορά.  Ο Σύλλογος  Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «Ευ Πο» έκανε μια «χρωματιστή» και ουσιαστική ενημέρωση ζωής που συγκίνησε το πολυπληθές κοινό.

Τη σκυτάλη της ψυχαγωγίας πήρε ένα ξεχωριστό μουσικό σχήμα με τους Γιάννη Δάνο και Βασίλη Χατζηνικολάου, που διατήρησαν το κέφι της μεγάλης «παρέας» ως το βράδυ.

Μεζέδες και κεράσματα υπήρχαν πλούσια, όπως κάθε χρονιά

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εισπράξεις της εκδήλωσης ​διατέθηκαν προς ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «Ευ Πο».