Το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακών Διαλόγων ανάβει προβολείς στη Σάμο

617

Ένα νέο φεστιβάλ αφιερωμένο στο Μεσογειακό Ντοκιμαντέρ ανάβει φέτος τους προβολείς του στη Σάμο από τις 15 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε από τον πρόεδρο Δ.Σ. του «Ερμεία», σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα, με στόχο να εκφραστεί εμπράκτως η αντίληψη ότι η Μεσόγειος δεν είναι μια θάλασσα που χωρίζει τους ανθρώπους των χωρών που την περιβάλλουν, αλλά αποτελεί διακριτό στοιχείο που τους ενώνει πολιτισμικά!

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Κινηματογραφικών Έργων ΕΡΜΕΙΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Σάμου και τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, ο οποίος και θα παρουσιάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο του Φεστιβάλ τη μακρά ιστορική, οικονομική και πολιτιστική διαδρομή του μοσχάτου κρασιού.

Στην πρώτη αυτή διοργάνωση θα προβληθούν 40 ντοκιμαντέρ από χώρες της Μεσογείου που αναπαριστούν καλλιτεχνικά την πραγματικότητα, ενώ θα υπάρξει αφιέρωμα και στα ντοκιμαντέρ για τη Σάμο. Οι προβολές θα γίνονται στο θερινό κινηματογράφο (Κτίριο Προβατάρη του Πανεπιστημίου Αιγαίου) στο Λιμάνι Καρλοβάσου και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Δυτικής Σάμου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.