ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ

465

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 (10.00 π.μ-13.00 )

Το πανανθρώπινο μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη. Στο πνεύμα αυτών των ημερών, μικρές καθημερινές πράξεις φροντίδας προς το συνάνθρωπο, μπορούν να γίνονται δράσεις υψηλής κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιάς, δίνοντας αίμα, προσφέροντας ζ ω ή!

Το Περιφερειακό Τμήμα Σάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σάμου «Άγιος Παντελεήμων»  θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού των οστών, την Δευτέρα 18 Αυγούστου 2023 στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου από 10:00 το πρωί έως και 13:00 το μεσημέρι.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν λίγες σταγόνες ζωής στο συνάνθρωπο, στον πάσχοντα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σάμου πραγματοποιεί τις αιμοληψίες ενώ οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ υποστηρίζουν τη δράση και παράλληλα δίνουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες σε εκείνους που θα ήθελαν να γίνουν δότες μυελού οστών.

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνθρωποι από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα.

Υποστηρικτές και συνδιοργανωτές αυτής της ανθρωπιστικής δράσης είναι ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου, η Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Σαμίων, ο Αθλητικός Σύλλογος Σάμου «Rhenia Τours Αναγέννηση», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Τ.Τ. Σάμου) και ο Σύλλογος Φίλων-Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «Ευ Πο».