24 ώρες στη Σάμο 24 ώρες στο Συνεταιρισμό

3076

Μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα και τις μικρές ή μεγάλες ομορφιές της. Ένα δημοσιογραφικό και τηλεοπτικό team που σέβεται τον τηλεθεατή και προβάλλει τον τόπο μας με έγκυρες αναφορές στα ιδιοσυστατικά που τον προσδιορίζουν. Και μια παρουσίαση του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου αλλά και της μακράς ιστορικής, οικονομικής και κοινωνικής ταυτότητας του ακριτικού μας νησιού μέσω της σύνδεσής του με το σαμιώτικο κρασί και την αμπελοκαλλιέργεια.

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του ΕΟΣ Σάμου Γιάννη Σκούτα,  πλάνα και αποτυπώσεις από το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στο Μαλαγάρι, από τους ορεινούς και ημιορεινούς αμπελώνες, τη χειρωνακτική εργασία και το μόχθο των καλλιεργητών, την οινοποίηση, παλαίωση και εμφιάλωση με τις εξελιγμένες τεχνολογικά μεθόδους αλλά και σεβασμό στην παράδοση.

Το κρασί της Σάμου και οι άνθρωποί της σε «πρώτο πλάνο» τη ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 στις 9 το βράδυ από την ΕΡΤ 3.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τη διεύθυνση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης: «Στο νησί της Σάμου με την εκπληκτική βλάστηση, τα γαλαζοπράσινα νερά και το περίφημο σαμιώτικο κρασί, ταξιδεύει η τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «24 ώρες στην Ελλάδα» για να συναντήσει τους φιλόξενους κατοίκους της. Ανθρώπους εγκάρδιους και πολυπράγμονες, πιστούς στις παραδόσεις και τις αξίες τους!

24 ώρες στη Σάμο. 24 ώρες στην Ελλάδα!»

(Σκηνοθέτης: Μαρία Μησσήν,  Δημοσιογραφική επιμέλεια: Ελεντίνα Πανή, Διεύθυνση Φωτογραφίας : Δημήτρης Κατσαΐτης, Μοντάζ : Βαγγέλης Κατσιγιάννης,Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Σελιμάς, Ηχοληψία : Στέλιος Ορφανίδης, Δ/νση Παραγωγής : Βασίλης Γκουρνέλος – Κατερίνα Κατσάρη, Οργάνωση & Σχεδιασμός Παραγωγής: Τάσος Κατσάρης – Βαγγέλης Πυρπύλης)

(Δείτε και προηγούμενο ρεπορτάζ: http://www.samiaampelos.gr/24-%CF%89%CF%81%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BF%CF%83%CF%83-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%85/