«Aκαδημία Μεταξά» στις ορεινές αναβαθμίδες και τη φρουτώδη ανάσα της Σάμου.

4621

Ο έναστρος ουρανός της Σάμου ένα ανοιξιάτικο βράδυ όπως τον ατενίζει ο καλλιεργητής στον ορεινό του αμπελώνα. Το άρωμα του μικρόρωγου μοσχάτου και τα μυστικά δημιουργίας του ΜΕΤΑΧΑ*: Ώριμα ροδάκινα, πορτοκαλένια φλούδα, αποξηραμένα άνθη μα και σύκα, καπνός και σοκολάτα, υπέροχες οσμές από δρύινο βαρέλι κι αυτό το διαφορετικό… «κάτι» που το έχει κάνει παγκοσμίως γνωστό και ιδιαιτέρως αγαπητό στους λάτρεις των διακριτών γεύσεων.

Η «Ακαδημία Μεταξά» αποτελεί ένα καινοτόμο concept το οποίο ο Οίκος Μεταξά ξεκίνησε και υλοποιεί με επιτυχία στο νησί της Σάμου από το 2011. Πρόκειται για πρόγραμμα εκπαίδευσης και φιλοξενίας στην Ελλάδα, το οποίο απευθύνεται σε δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, αλλά και στο εξειδικευμένο κοινό ομάδων πωλήσεων και marketing, οινοχόοων και οινολόγων, διακεκριμένων οινογευστών…

Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει την μοναδική τέχνη της δημιουργίας του ΜΕΤΑΧΑ, στην οποία συμμετέχει σημαντικά το αρωματικό μοσχάτο κρασί της Σάμου.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ανηφορίσουν στους ορεινούς αμπελώνες του νησιού, να συνομιλήσουν με ντόπιους αμπελοκαλλιεργητές που καλλιεργούν τους πατρογονικούς αμπελώνες  σύμφωνα με την παράδοση, να περιηγηθούν στο Μουσείο Σαμιακού Οίνου, αλλά και να γνωρίσουν την τοπική γαστρονομία.

Το 48ωρο πρόγραμμα συνεχίζεται στην Αθήνα και στα κελάρια του Οίκου Μεταξά, όπου οι καλεσμένοι μαθαίνουν τα μυστικά της δημιουργίας του αυθεντικού Ελληνικού ποτού, από τον Metaxa Master Κωνσταντίνο Ράπτη.

Προσφάτως, ο οίκος Μεταξά βραβεύτηκε στα TOURISM AWARDS 2017 και στην κατηγορία των καινοτόμων concept ακριβώς για αυτήν την ιδιαιτέρως επιτυχημένη “Ακαδημία Μεταξά” που φέρνει σε επαφή τους ειδήμονες του με τους αμπελώνες, το μικρόρωγο μοσχάτο, την οινική παραγωγή και την πολυπολιτισμική διαδρομή της ΣΑΜΟΥ…

«Στα πλαίσια της Ακαδημίας Μεταξά, έχουμε φιλοξενήσει πάνω από 150 δημοσιογράφους και bloggers από την Ευρώπη και την Β. Αμερική. Πολλοί από αυτούς, όπως βέβαια και οι περισσότεροι από τους ξένους  καλεσμένους  μας, ανακαλύπτουν μαζί μας για πρώτη φορά τη Σάμο, τον μοναδικής ομορφιάς ορεινό και ημιορεινό αμπελώνα της και το αρωματικό Σαμιώτικο Μοσχάτο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι  που μαζί με το ΜΕΤΑΧΑ, η Σάμος και το Μοσχάτο ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα. Θέλουμε να μοιραστούμε το βραβείο με όλους τους Σαμιώτες που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την ιδέα της Ακαδημίας, και που μας βοηθούν να γνωρίσουμε στους ξένους φιλοξενούμενούς  μας ένα κομμάτι της Ελλάδας που όχι μόνο σέβεται και διατηρεί την παράδοση, αλλά και την εξελίσσει προβάλλοντάς την με νέους, δημιουργικούς τρόπους» σχολιάζει η Χουίτη Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Οίκου Μεταξά.

«Η συνεργασία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με τον Οίκο Μεταξά μετρά πολλές δεκαετίες κι ήταν πάντα διακριτή. Αποτελεί τιμή για τη Σάμο και τον κόπο των αμπελοκαλλιεργητών το ότι το Μοσχάτο μας συμπορεύεται στα πέρατα του κόσμου με τα εξαίρετα προϊόντα METAXA. Κάθε χρόνο, η υποδοχή της Ακαδημίας Μεταξά σηματοδοτεί μια νέα, ανατροφοδοτική σχέση ποιότητας.  Ως ΕΟΣ Σάμου, είμαστε και θα παραμείνουμε συνοδοιπόροι και υποστηρικτές των δράσεων του Οίκου Μεταξά ως προς την προώθηση των προϊόντων του μα και τη γνωριμία των οινογευστών με τον Σαμιακό αμπελώνα και το ιδιαίτερης αξίας σαμιώτικο Mοσχάτο…» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου, Γιάννης Σκούτας.