Από τη Σάμο στη Ζάκυνθο, μια γουλιά δρόμος…

Από την μια άκρη του Αιγαίου ως τα νησιά του Ιονίου και από την ανατολική πλευρά της χώρας μας ως τη δυτική, μια γουλιά κρασί είναι ο δρόμος! Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην Οινική Έκθεση που...

Αρχέγονα Σαμιώτικα εδάφη και εμβληματικοί παραγωγοί: Εσοδεία 2020

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου, αναγνωρίζοντας την αξία του μεγάλου οινικού παρελθόντος  της Σάμου, της αμπελουργικής μας παράδοσης και της αδιαμφισβήτητης πολιτιστικής παρακαταθήκης, αναδεικνύει την ιστορικότητα του σαμιακού αμπελώνα και θα τιμά κάθε χρόνο ξεχωριστά,...

Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής με άρωμα… μοσχάτου!

Εκείνους που υπηρετούν με συνέπεια και ταλέντο την υψηλή τέχνη της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής ανέδειξε και φέτος ο 2ος Μεσογειακός Διαγωνισμός (2nd Mediterranean Chef's Competition) τον οποίο διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Λέσχη Αρχιμαγείρων...

Προσφορές για απομάκρυνση μεταλλικών δεξαμενών

Ο Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ ζητεί προσφορές ανά κιλό σιδήρου, για την διάλυση και απομάκρυνση μεταλλικών δεξαμενών, οι οποίες βρίσκονται σε κτίριο πίσω από το Σ/Μ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  στο Καρλόβασι Σάμου.  Υποβολή προσφορών με έγγραφο ή email...

Καλαμαράκια γεμιστά με πληγούρι, σπετσιέρικο και μοσχάτο σαμιώτικο κρασί

(γράφει ο ex. Chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς) Οι γιορτινές μέρες παραδοσιακά συνδέονται με πληθώρα γεύσεων που αφήνουν, εκτός από τις αναμνήσεις για τις όμορφες στιγμές και μερικά κιλά παραπάνω. Οπότε, μετά την υπερκατανάλωση κρεάτων στα εορταστικά...

Πρωτοχρονιάτικο ζελέ με παλαιωμένο σαμιώτικο κρασί, ρόδι και ιβίσκο

(γράφει ο ex. chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς) Μοναδική γεύση  σε ένα άκρως γιορτινό επιδόρπιο, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! Υλικά  (για 12 ποτήρια σαμπάνιας) 1 φιάλη 750 ml παλαιωμένο σαμιώτικο κρασί Anthemis 1 φύλλο ζελατίνης 400 γραμ....

Στις «Ψηλές Κορφές» της έρευνας και ανάπτυξης

Χαμόγελα ελπίδας ακόμη και κάτω από τις μάσκες προστασίας αλλά και ενδιαφέρουσες συζητήσεις κατά την ετήσια ενημερωτική και εορταστική εκδήλωση της ΕΛΟΡΙΣ ΑΕ, της εταιρεία έρευνας, εκπαίδευσης, καινοτομίας και ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,...

Η σαμιώτικη «προβέντα» της Πρωτοχρονιάς

Ένα από τα πιο όμορφα παραδοσιακά έθιμα της ακριτικής Σάμου είναι η πρωτοχρονιάτικη «προβέντα». Πρόκειται για ένα πιάτο με γλυκά, βασιλόπιτα, σαμιώτικο μπακλαβά σουσαμένιο, ρόδι και καλούδια, τυλιγμένο προσεκτικά με μια κεντητή  ή υφαντή...

Τρουφάκια σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί από την πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στη Γαλλία, chef και συγγραφέα γαστρονομίας Ντίνα Νικολάου: Τα τρουφάκια σοκολάτας είναι από τις αγαπημένες μου, μικρές αμαρτίες...

Χοιρινό κότσι με «καραμέλα» από Μοσχάτο Σάμου και πράσινα μήλα

Από τον executive chef Ευάγγελο Μπιλιμπά   Ένα πιάτο γιορτινό και απολαυστικό, με «καραμέλα» από Μοσχάτο κρασί Σάμου και πράσινο μήλο. Θα το λατρέψουν οι καλεσμένοι σας!   Υλικά για 6 μερίδες (Χρόνος αναμονής 12 ώρες Χρόνος ψησίματος 2 ½...