443 εκατ. ευρώ για ενίσχυση βιολογικών καλλιεργειών
Την τάχιστη προκήρυξη του μέτρου «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 ανήγγειλαν στις αρχές Ιανουαρίου 2017 και σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αναπληρωτής...
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;
Ποιές οι ευεργετικές ιδιότητες της ήπιας κατανάλωσης κρασιού; Πόσο συντελεί ο οίνος στη διατήρηση της καλής υγείας; Η καθηγήτρια Διατροφής στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής στο ΤΕΙ Αθήνας και διατροφολόγος PhD Αναστασία Κανέλλου, μας...
Σαμιώτικα ρολά μοσχαράκι με γλυκό κρασί και ανθότυρο
Όταν ο «χιονιάς» χτυπάει την πόρτα, το γλυκό σαμιώτικο κρασί γίνεται must στο μαγείρεμα!
Ο καθηγητής γαστρονομίας και chef Ασλάνης Παντερλής, δίνει τη δική του συνταγή για ρολά μοσχαράκι, διαφορετικά από τα άλλα. Δοκιμάστε τα:
Υλικά...
Από τη Σμύρνη… στο Μουσείο Οίνου
Δήλωσαν πως λατρεύουν τις «Ψηλές κορφές» και το «Samos Vin DOUX». Δοκίμασαν και απόλαυσαν τους οίνους από την ευρεία γκάμα του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, κάνοντας διθυραμβικά σχόλια για τις βαθιές πινελιές αρωματικών...
Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ
Ένα άρθρο της Μαρίας Νέτσικα που φιλοξενείται στο "Wine Plus" για το κρασί και τη γαστρονομία. Έχει ως συνοδευτικό τίτλο τη φράση: "Υποκλινόμαστε στα θέλγητρα των γλυκών κρασιών" και αναφέρεται στο εύρος ποιότητας των...
ΠΟΛΩΝΙΑ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Σε διαρκή αύξηση εμφανίζονται τελευταία οι λιανικές πωλήσεις οίνων στην αναπτυσσόμενη αγορά της Πολωνίας. Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, το 45% των Πολωνών, δηλαδή 14,1 εκατομμύρια άνθρωποι, κατανάλωσαν κρασί περισσότερο από μία φορά κατά το...
ΑΧΛΑΔΙΑ ΠΟΣΕ ΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ένα διαφορετικό και εύκολο επιδόρπιο για το ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ εορταστικό σας τραπέζι, όπως το εμπνεύστηκε και το παρουσιάζει ο executive chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς. Φτιάχνεται με απλά υλικά και σε λίγα λεπτά, όμως η τελική εντύπωση...
Το Samos Nectar στην 1η πεντάδα!!!
Κρασιά απ΄όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι την Θράκη και από τα Επτάνησα μέχρι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δοκιμάστηκαν και επιλέχθηκαν με βάση την ποιότητα, την αξία, την τυπικότητα αλλά και την...
Ψαρονέφρι με γλυκό σαμιώτικο κρασί
Η εκπληκτική Ελένη Ψυχούλη, δίνει τη δική της διάσταση στο "αγκάλιασμα" τρυφερών κομματιών χοιρινού κρέατος με τη γήινη γεύση των μανιταριών, ενώ το γλυκό σαμιώτικο κρασί "δένει" τα δυό τους σε ένα ιδιαίτερα νόστιμο...
Μεταξύ των 50 ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ το VIN DOUX του Ε.Ο.Σ Σάμου
Μεταξύ των 50(!) ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ κρασιών για τα φετινά Χριστούγεννα που προτείνει στους αναγνώστες της η διεθνώς αναγνωρισμένη Βρετανική εφημερίδα "THE GUARDIAN", συγκαταλέγεται το εκλεκτό VIN DOUX του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου.
Σε σχετικό δημοσίευμα...