Το κρασί μας, στην Κίνα
Δυναμική εμφάνιση, είχαν για μία ακόμη φορά, τα σαμιακά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας με τίτλο «Window to Greece» που διοργανώθηκε από το Προξενείο της Ελλάδας σε συνεργασία...
Samos Nectar: Εις υγείαν θεών και ανθρώπων
Νέκταρ...το ποτό των.."θεών"! Στην περίπτωση μας έχουμε να κάνουμε με ένα γλυκό κρασί από την Σάμο, όπου η ιστορία, η φήμη του και η ποιότητά της γεύσης του, συνάδει απόλυτα με τα βραβεία που έχει αποσπάσει...
Γαλακτομπούρεκο τρίγωνο με ροδόνερο
Κι όμως… είναι εύκολο να βγάλετε στην επιφάνεια τον «ζαχαροπλάστη» που κρύβετε μέσα σας! Ο πολυαγαπημένος μας Ανδρέας Λαγός, προτείνει ένα υπέροχο γαλακτομπούρεκο σε τρίγωνα, με ροδόνερο.
Φτιάξτε το και ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ, μαζί με ένα...
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΕΚ ΣΑΜΟΥ: Οι μελλοντικοί πρεσβευτές των κρασιών μας!
Μια σημαντική εκπαιδευτική προσπάθεια που επιχειρείται επί μακρόν από το Ι.Ε.Κ Σάμου, υποστήριξε ενεργά ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης των εκπαιδευόμενων στη μαγειρική/ζαχαροπλαστική τέχνη, χορηγήθηκαν φιάλες οίνου...
443 εκατ. ευρώ για ενίσχυση βιολογικών καλλιεργειών
Την τάχιστη προκήρυξη του μέτρου «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 ανήγγειλαν στις αρχές Ιανουαρίου 2017 και σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αναπληρωτής...
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;
Ποιές οι ευεργετικές ιδιότητες της ήπιας κατανάλωσης κρασιού; Πόσο συντελεί ο οίνος στη διατήρηση της καλής υγείας; Η καθηγήτρια Διατροφής στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής στο ΤΕΙ Αθήνας και διατροφολόγος PhD Αναστασία Κανέλλου, μας...
Σαμιώτικα ρολά μοσχαράκι με γλυκό κρασί και ανθότυρο
Όταν ο «χιονιάς» χτυπάει την πόρτα, το γλυκό σαμιώτικο κρασί γίνεται must στο μαγείρεμα!
Ο καθηγητής γαστρονομίας και chef Ασλάνης Παντερλής, δίνει τη δική του συνταγή για ρολά μοσχαράκι, διαφορετικά από τα άλλα. Δοκιμάστε τα:
Υλικά...
Από τη Σμύρνη… στο Μουσείο Οίνου
Δήλωσαν πως λατρεύουν τις «Ψηλές κορφές» και το «Samos Vin DOUX». Δοκίμασαν και απόλαυσαν τους οίνους από την ευρεία γκάμα του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, κάνοντας διθυραμβικά σχόλια για τις βαθιές πινελιές αρωματικών...
Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ
Ένα άρθρο της Μαρίας Νέτσικα που φιλοξενείται στο "Wine Plus" για το κρασί και τη γαστρονομία. Έχει ως συνοδευτικό τίτλο τη φράση: "Υποκλινόμαστε στα θέλγητρα των γλυκών κρασιών" και αναφέρεται στο εύρος ποιότητας των...
ΠΟΛΩΝΙΑ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Σε διαρκή αύξηση εμφανίζονται τελευταία οι λιανικές πωλήσεις οίνων στην αναπτυσσόμενη αγορά της Πολωνίας. Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, το 45% των Πολωνών, δηλαδή 14,1 εκατομμύρια άνθρωποι, κατανάλωσαν κρασί περισσότερο από μία φορά κατά το...