«Βοτσαλωτό» χταποδάκι με κους- κους και πιπερόμελο.

Μια ξεχωριστή συνταγή του executive chef Βαγγέλη Μπιλιμπά που μπορεί να εμπλουτίσει γευστικά το εορταστικό μας τραπέζι! Υλικά Ένα μέτριο χταπόδι, σε κομμάτια Ένα φύλλο δάφνης Μπαχάρι και ρίγανη 1 φλιτζάνι ξύδι 300 ml σαμιώτικο...

Σελάνα η ψυχή της σελήνης

Δέδυκε μεν α Σελάνα και Πληιάδες, μέσαι δε νύκτες, παρά δ’ έρχεται ώρα, εγώ δε μόνα καθεύδω.(Σαπφώ) Η «Σελάνα» (δωρική) ή «Σελήνη» ήταν η Ελληνική θεά της σεληνιακής ψυχής. Όπως η Σελήνη φέρνει το ισορροπημένο της φως ανάμεσα...

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ

Επιστολή σχετικά με την αποζημίωση ελαιοδέντρων που υπέστησαν ζημία στη Σάμο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, στάλθηκε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αποστόλου από τον Ενιαίο Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου και κοινοποιήθηκε στον...

Δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών

Έως και 30 Νοεμβρίου 2016 θα πρέπει οι αμπελουργοί  Σάμου και Ικαρίας να υποβάλλουν την  δήλωση συγκομιδής σταφυλιών  οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και...

To… ΟΙΝΟπνευμα των Χριστουγέννων!

Το SAMOS ANTHEMIS  περιλαμβάνεται στη φετινή Χριστουγεννιάτικη προσφορά του WINE SOCIETY, ενός από τους πιο φημισμένους οίκους κρασιών στην ΑΓΓΛΙΑ!! Η συνεργασία του Ενιαίου Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου με τον οίκο WINE SOCIETY διανύει μια...

GRAND CRU 2015 ΓΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Γλυκό με κάστανα συνοδευόμενο από Grand Cru εσοδείας 2015 ήταν το επιδόρπιο που γεύτηκε ο Μπαράκ Ομπάμα στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τρίτης 15 Νοεμβρίου. Το «Βιβλία...

Μπακαλιάρος πλακί με σταφίδες

(μια υπέροχη όσο και εύκολη συνταγή της Νίκης Μηταρέα) Ο μπακαλιάρος και πιο συγκεκριμένα ο παστός, έχει καταγραφεί, εδώ και πολλά χρόνια, στην λίστα των παραδοσιακών φαγητών μας. Ήταν το φτηνό ψάρι που κάλυπτε τις...

ΕΝΑ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ξεχωριστές και μυρωδάτες γεύσεις, υπέροχη φρουτώδης αίσθηση, ο ήλιος που κατρακυλά στους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου και μια ισορροπημένη γλυκύτητα ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία του «φρέσκου» Samos Nectar Εσοδείας 2016 που παρουσιάστηκε την Κυριακή...

Το Samos Vin Doux περνάει στο μπαρ

Ποτήρια με βαθιά ελληνικότητα –όπως και τα αρώματα του εξαιρετικού κρασιού της Σάμου– τα οποία αξίζει να απολαύσετε με τη μορφή των κοκτέιλ που μας προτείνει ο ΕΟΣ! Το Samos Vin Doux Eίναι φτιαγμένο από μικρόρωγο...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ «ΓΙΟΡΤΗ» ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Η παραδοσιακή «γιορτή» προετοιμάζεται ολονυχτίως σήμερα, παραμονή της εορτής των Ταξιαρχών, από τους εργαζόμενους στον Ενιαίο Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου και στο μικρό  αύλιο χώρο κοντά στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων...