ΕΝΑ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ξεχωριστές και μυρωδάτες γεύσεις, υπέροχη φρουτώδης αίσθηση, ο ήλιος που κατρακυλά στους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου και μια ισορροπημένη γλυκύτητα ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία του «φρέσκου» Samos Nectar Εσοδείας 2016 που παρουσιάστηκε την Κυριακή...
Το Samos Vin Doux περνάει στο μπαρ
Ποτήρια με βαθιά ελληνικότητα –όπως και τα αρώματα του εξαιρετικού κρασιού της Σάμου– τα οποία αξίζει να απολαύσετε με τη μορφή των κοκτέιλ που μας προτείνει ο ΕΟΣ!
Το Samos Vin Doux
Eίναι φτιαγμένο από μικρόρωγο...
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ «ΓΙΟΡΤΗ» ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ
Η παραδοσιακή «γιορτή» προετοιμάζεται ολονυχτίως σήμερα, παραμονή της εορτής των Ταξιαρχών, από τους εργαζόμενους στον Ενιαίο Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου και στο μικρό αύλιο χώρο κοντά στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων...
Η Μαργκερίτ Γιουρσενάρ για το Σαμιώτικο κρασί
Η Μαργκερίτ Γιουρσενάρ (Marguerite Yourcenar) υπήρξε μια από τις κορυφαίες λογοτεχνικές μορφές της Γαλλίας του 20ου αιώνα.
Η σημασία της συνεισφοράς της στη λογοτεχνία αναγνωρίστηκε μέσα από πολυάριθμες διακρίσεις, με κυριότερη την αναγόρευσή της ως...
ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά» διοργανώθηκαν με επιτυχία στη Σάμο την Παρασκευή και το Σάββατο, 4 και 5 Νοεμβρίου 2016. Τελούσαν υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και...
Η δροσιά ενός Μικρόρωγου Σαμιώτικου Μοσχάτου
Παγκοσμίως γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά και την ιστορία της, η Σάμος, το νησί που με γέμισε με αναμνήσεις και εικόνες από απέραντους αμπελώνες και μυρωδιές εκλεκτών σταφυλιών, είναι ξακουστή και για το Λευκό...
Μια παλιά ετικέτα αφηγείται…
Κάποιες φορές μια παλιά ετικέτα σε συλλεκτική φιάλη, μπορεί να αποτυπώνει μέσα σε λίγες γραμμές στοιχεία ιστορικής διαδρομής μα και όλη τη φιλοσοφία των Σαμίων αμπελουργών του προηγούμενου αιώνα:
«Το κρασί αυτό είναι γνήσιον προιόν...
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα και στο Μουσείο Οίνου της ΕΟΣΣ στο Μαλαγάρι Σάμου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό...
Σαλιγκάρια με Samaina, δεντρολίβανο και αρωματική σάλτσα ντομάτας
Συνταγή του executive chef Βαγγέλη Μπιλιμπά
Υλικά:
Ένα κιλό σαλιγκάρια.
Ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Δυο τομάτες τριμμένες
200 ml Samaina
Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο
Ένα φύλλο δάφνης
Ένα ματσάκι τρυφερές κορυφές σταφυλίνακα
Ένα ματσάκι αμπελοβλάσταρα.
Αλάτι, πιπέρι
200 ml extra παρθένο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση.
Βράζουμε τα σαλιγκάρια για 10...
Samos Anthemis: ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 278!
Στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε για μια ακόμη φορά το Samos Anthemis, κατά τη διάρκεια του 8ου Διαγωνισμού Οίνου της ENOEXPO 2016, που έλαβε χώρα στην Πολωνία. Τα κρασιά της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, με αφορμή...