Το Samos Nectar στην 1η πεντάδα!!!

4340

Κρασιά απ΄όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι την Θράκη και από τα Επτάνησα μέχρι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δοκιμάστηκαν και επιλέχθηκαν με βάση την ποιότητα, την αξία, την τυπικότητα αλλά και την μοναδικότητα τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του krasiagr το Samos Νέκταρ αναδείχτηκε στην πρώτη πεντάδα

 Samos Nectar 2007 ΕΟΣ Σάμου

Περιοχή: Άμπελος Σάμου, Π.Ο.Π. Σάμος
Ποικιλία: Μοσχάτο μικρόρωγο

Ένα γλυκό ποίημα. Μια προσιτή γλυκιά πολυτέλεια με συναρπαστική δομή και αρωματικά χαρακτηριστικά.

Το Samos Nectar της ΕΟΣ Σάμου, ίσως το πιό ιστορικό κρασί του ΕΟΣ Σάμου, παράγεται από το Μικρόρωγο Μοσχάτο Λευκό Σάμου, το οποίο είναι φυτεμένο σε παραδοσιακές πεζούλες, στους πιο ορεινούς αμπελώνες του νησιού του ανατολικού Αιγαίου.  Τα υπερώριμα – λιαστά σταφύλια, ζυμώνουν και το κρασί ωριμάζει για 3 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Τα επίπεδα των σακχάρων λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μπορούν να φτάσουν και τα 360γρ/λίτρο, γι αυτό το λόγο επιλέγονται ζύμες ανθεκτικές στην αλκοόλη. Στο τέλος της ζύμωσης έχουμε περίπου 14% αλκοολικό βαθμό και ~130γρ υπολειμματικά σάκχαρα.

Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα με πορτοκαλί αποχρώσεις, στην εντυπωσιακά μεθυστική μύτη του αποκαλύπτονται μαρμελαδένια αρώματα  πυρηνόκαρπων φρούτων, μελιού, τσαγιού, ξύσμα εσπεριδοειδών, λουλουδιών αλλά και άφθονα γλυκά μπαχαρικά. Στον ουρανίσκο ευγενικά γλυκό και χυμώδες, με μεταξένια αίσθηση σταφίδας, γλυκών φρούτων, μελιού και μπαχαρικών σε απόλυτη αρμονία με την οξύτητα και το αλκοόλ (14%), τελειώνει με μια ηδωνιστική, παρατεταμένη επίγευση. Άριστος συνοδός με ώριμα και αλμυρά τυριά, τάρτες, κρεμώδη γλυκά, και τυριά με μαρμελάδες φρούτων.

Βαθμολογία: 92/100

ΠΗΓΗ: http://www.krasiagr.com/