ΜΕ ΤΗ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΜΙΩΤΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ

1747

Τόσο δελεαστικά που να σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις. Τόσο απολαυστικά, σα να είχαν όλη τη γλύκα της ζαχαροπλαστικής τέχνης του παρελθόντος παρότι παρασκευάστηκαν σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφολογικές τάσεις που επιβάλλουν «γλυκά» με λιγότερα ζάκχαρα και λιπαρά.

Ο παγκοσμίως διακεκριμένος Pastry Chef Jordi Puigvert εκπαίδευσε 32 Έλληνες επαγγελματίες ζαχαροπλάστες πάνω σε νέα, φυσικά προιόντα με μικρότερη γλυκαντική ισχύ, σύγχρονα φυσικά πηκτικά, τεχνικές ανάμιξης σοκολάτας με νερό και πλήθος άλλων καινοτόμων παρασκευών στον υπέροχο κόσμο της ζαχαροπλαστικής.

Στα πλαίσια αυτής της διαδραστικής εκπαίδευσης που αποτελεί μια ακόμη αξιόλογη συνεργασία του ΙΝΣΕΤΕ με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, παρουσιάστηκαν τα σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου / UWC Samos, η ποικιλία του άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου, το terroir και η χειρωνακτική εργασία, η σύγχρονη οινοποίηση και όλα εκείνα τα ιδιαίτερα στοιχεία που τα καθιστούν μοναδικά στον κόσμο! Κι ακόμη… η «γλύκα» και η ποιότητα των σαμιώτικων κρασιών «έδεσε» με μια σειρά σύγχρονων γλυκών και επιδορπίων, που παρασκευάστηκαν και παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος από τον δεξιοτέχνη της ζαχαροπλαστικής Jordi Puigvert.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου LE MONDE.