Πολύχρωμες «Νιφάδες Ζωής» ως δράση ευαισθητοποίησης και το αποτύπωμά τους στην σαμιακή κοινωνία

246

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης της Σάμου υποστήριξε ενεργά ο Σύλλογος Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο» συμμετέχοντας στην ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή «Νιφάδες Ζωής» που διοργάνωσε ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου στο εμβληματικό Μουσείο Οίνου, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023.

Το Δ.Σ και τα μέλη του Συλλόγου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εισόδου, συμμετείχαν σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με τις πολύχρωμες κορδέλες οι οποίες έχουν συγκεκριμένη και συμβολική σημασία για την υπενθύμιση των ιατρικών εξετάσεών μας. Η πρόεδρος του «ΕυΠο» κα Θεοδώρα Παπαδάμ σε σύντομη ομιλία της έκανε μια «χρωματιστή» αλλά ουσιαστική ενημέρωση ζωής, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού. Σε όλη τη διάρκεια της πολυθεματικής εκδήλωσης, μοιράζονταν φυλλάδια και δίνονταν διευκρινήσεις σε ερωτήσεις, με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, αλλά και σχετικές με τα δικαιώματα των καρκινοπαθών.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί ήταν εκείνοι που έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν σχετικά με τις δράσεις του Συλλόγου και να εγγραφούν ως μέλη, δίνοντας μια ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στον «ΕυΠο».

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, ο κόσμος εναλλάσσονταν αλλά και παρέμενε στο χώρο από το πρωί ως αργά το βράδυ, ενώ το ποσό που συγκεντρώθηκε από το εισιτήριο εισόδου κατατέθηκε από τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό της Σάμου στο λογαριασμό του συλλόγου. Το ποσό αυτό θα διατεθεί άμεσα για την αγορά μιας ειδικής ιατρικής καρέκλας για ευκολότερη διαχείριση της δύσκολης διαδικασίας των χημειοθεραπειών στο χώρο του Νοσοκομείου Σάμου.

Ο Σύλλογος Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο» εκφράζει ολόθερμες ευχαριστίες στο σύνολο της σαμιακής κοινωνίας για την υποστήριξη αυτής της δράσης αλληλεγγύης.

Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τον Ε.Ο.Σ. Σάμου, τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Σκούτα, το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Γενικό Δ/ντή κ. Ηλία Καριώτογλου, τον Εμπορικό Διευθυντή κ. Τίτο Φραντζή,  την υπεύθυνη Marketing κα Μαργαρίτα Ικαρίου, τα στελέχη και τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Σάμου για την ευαισθησία τους να ενισχύσουν μέσω του Συλλόγου τη σαμιακή κοινωνία, για την άψογη διοργάνωση της όλης εκδήλωσης αλλά και την αγαστή συνεργασία.

Ευχαριστίες εκφράζονται σε όλους τους εθελοντές και υποστηρικτές της διοργάνωσης για την ακάματη προσπάθεια, τους χορηγούς και ιδιαιτέρως την εταιρεία Bαλαγεωργίου Aγγελική & ΣIA O.E. «ΑΒ Food Market Βαθύ Σάμου» και Bακεντής Eμμ. O.E. «VKD market» για την χορηγία των υλικών για τις κορδέλες ευαισθητοποίησης, τους συμμετέχοντες στα διάφορα ψυχαγωγικά δρώμενα, τους μουσικούς και τους performers, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου “Ο Καπετάν Λαχανάς”, την Ένωση Μικρασιατών Σάμου και τη σχολή χορού Samos School of Dance για την ολόθερμη διάθεση συμμετοχής σε αυτή την εξαιρετική εκδήλωση, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.