«Νιφάδες ζωής» – Μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου για το παιδί και τον άνθρωπο

920

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου, διοργανώνει και φέτος μια ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο εμβληματικό Μουσείο Οίνου, όπου με μια σειρά εκδηλώσεων για το παιδί και τον άνθρωπο, υποστηρίζει ενεργά το Σύλλογο Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «Ευ Πο».

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 10 το βράδυ, ο ΕΟΣ Σάμου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων που αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής.

Τα νέα δρώμενα για τα παιδιά, στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον γόνιμης και διασκεδαστικής απασχόλησης: Ο Άγιος Βασίλης θα περιμένει στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου να κρατήσει στην αγκαλιά του τους μικρούς του φίλους, ο ξυλοπόδαρος θα εποπτεύει από τα πανύψηλα πόδια του τα «καλά παιδάκια», ο ζογκλέρ θα κάνει τα κόλπα του, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών θα βρουν τρόπο έκφρασης με ζωγραφική, lego, jenga και διάφορα παιχνίδια. Στην αίθουσα παλαίωσης οίνων θα έχει στηθεί ο μικρός «κινηματογράφος» με διαρκείς προβολές κινουμένων σχεδίων και παραμυθιών, ενώ από το face painting θα περάσουν μικροί μα και μεγάλοι. Εάν ο καιρός το επιτρέψει, στον αύλιο χώρο του Μουσείου Οίνου, ένα ασφαλές τραμπολίνο αναμένεται να «ανυψώσει» την διασκέδαση των μικρών…

Η σχολή χορού της Χριστίνας Τσαρδούλια έχει ετοιμάσει και φέτος εξαίρετα χορευτικά, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Καπετάν Λαχανά, θα μας βάλει όλους στα βήματα της παράδοσης. Η Ένωση Μικρασιατών Σάμου θα παρουσιάσει παραδοσιακά κάλαντα Μ. Ασίας και Σάμου και θα απολαύσουμε όλοι χριστουγεννιάτικες μελωδίες από ένα εξαμελές μουσικό σχήμα με τους: Σταυρούλα Σαβαλάκη, Δημήτρη Γκουζιώτη, Μανώλη Ετοίμου, Παναγιώτη Καλαβρινό, Γιώργο Κατέρη και Γιώργο Λιάπη.

Για τους ενήλικες που κατά την είσοδό τους στο Μουσείο θα παίρνουν ως δώρο ένα συλλεκτικό κολωνάτο ποτήρι για τις απολαυστικές δοκιμές των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών κρασιών του Ε.Ο.Σ Σάμου, ο Συνεταιρισμός θα τους δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουν και τους εξαιρετικούς οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στην αγορά. Μεζέδες και κεράσματα θα υπάρχουν πλούσια, όπως κάθε χρονιά, ενώ ο Σύλλογος  Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «Ευ Πο» θα κάνει μια «χρωματιστή» και ουσιαστική ενημέρωση ζωής!

 Τη σκυτάλη της ψυχαγωγίας θα πάρει ένα ξεχωριστό μουσικό σχήμα με τους Γιάννη Δάνο και Βασίλη Χατζηνικολάου, που θα διατηρήσουν το κέφι της μεγάλης «παρέας» ως το βράδυ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εισπράξεις της εκδήλωσης ​θα διατεθούν προς ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «Ευ Πο». 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.