ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΙΝΟΥ ΕΔΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

397

Η μακρά κι εποικοδομητική συνεργασία με τους εμπορικούς συνεργάτες του ΕΟΣ Σάμου από τη Γερμανία, εδραιώνεται και διευρύνεται μέσω της πρόσφατης επίσκεψής τους στις ομορφιές της Σάμου, σε ένα μαγικό ταξίδι εικόνων, γνώσεων,  γεύσεων και αρωμάτων. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε, ήταν το Μουσείο Οίνου, μια ουσιαστική αναδρομή στην οινική ιστορία, την παράδοση και την κουλτούρα της Σάμου. 

Ο μοναδικής ομορφιάς σαμιακός ορεινός αμπελώνας, ντυμένος με τα εντυπωσιακά  χρώματα του φθινοπώρου και την πολυποικιλότητα της τοπικής χλωρίδας, αποκάλυψε πολλά από τα μυστικά του σε εκείνους που θέλησαν να τον γνωρίσουν.  Ορεινός βιοδυναμικός αμπελώνας, πεζούλες ξερολιθιάς ως πάνω στο βουνό και για το τέλος, μια ειδικά διαμορφωμένη για επαγγελματίες του οίνου γευσιγνωστική δοκιμή, σε ευφάνταστους συνδυασμούς και εκλεκτά υλικά, που πλαισίωσαν αρμονικά τις μοναδικές εκφάνσεις των κρασιών του Συνεταιρισμού:                                                                                                                               

Ψηλές Κορφές με μπρικ άγριου σολομού. Μοσχάτο Άσπρο, συνδυασμένο με καρπάτσιο ψαριού. βaΒελ, ημίξηρο ροζέ με μπουγιαμπέσα. Άθικτος Οίνος «Προφήτης» άψογα συνδυασμένος με γαρίδες τραχανώτο. Άθικτος Οίνος  «Ερημίτης» και αρνί sous vide με πετιμέζι. Άθικτος Οίνος «Βουνίτης» και φρικασέ συναγρίδας. βaΒελ ημίξηρο λευκό με πλατό τυριών. Samos Grand Cru με creme brulee. Samos Nectar και καρυδόπιτα. Samos Anthemis μαζί με προσούτο και φλοίδες αποξηραμένου σύκου. Samos Vin Doux με πορτοκαλόπιτα.  Samos 1963 σε συνδυασμό με σοκολατίνα με κόκκους  ροζ πιπεριού.

«Η επίσκεψή μας αυτή στο σαμιακό αμπελώνα, με την υπεράνω πάσης προσδοκίας φιλοξενία των ανθρώπων του Συνεταιρισμού, μας «άγγιξαν» την ψυχή…» σχολίασαν οι επαγγελματίες οίνου από τη Γερμανία.