Σαμιώτικο κρασί και Ναξιώτικη γραβιέρα: Σχέση πάθους!

811

Ο συνδυασμός των εκλεκτών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου και της πεντανόστιμης γραβιέρας ΕΑΣ Νάξου έχει αναδειχθεί σε μια σχέση «πάθους» και ποιότητας που μας ταξιδεύει μοναδικά στη σύγχρονη Μεσογειακή διατροφή.

Αυτό έχει αποδειχθεί από τις επιτυχημένες δράσεις οινογευσίας που διοργανώνονται στα πλαίσια του προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την Οικονομοτεχνική ΕΠΕ. 

Στη Θεσσαλονίκη και το εστιατόριο “718 uptown dine and wine ” το βράδυ της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021, διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τον διεθνή οινικό, τουριστικό και επισιτιστικό χώρο καθώς και εκπρόσωποι ΜΜΕ, γεύτηκαν μοναδικές γευστικές δημιουργίες με βάση την ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου, σε έναν συνδυασμό πάθους και υπέροχων αρωμάτων που αναδύονται από τα γλυκόπιοτα ΠΟΠ κρασιά του ΕΟΣ Σάμου. Πρόκειται για μοναδικά προϊόντα που παντρεύουν άριστα την διαχρονική παράδοση με την αξεπέραστη γεύση ποιότητας. 

Ο απόλυτα καταρτισμένος DipWSET Στέφανος Κόγιας μύησε το κοινό στα μυστικά των διάσημων σε όλο τον κόσμο Οίνων ΠΟΠ  του ΕΟΣ Σάμου. Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) καθώς και η βελτίωση της γνώσης όλων μας σχετικά με τον μεσογειακό τρόπο διατροφής. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι ΠΟΠ/ΠΓΕ οίνοι της Περιφέρειας Εμίλια Ρομάνα Ιταλίας. 

Οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών ΕΑΣ Νάξου και ΕΟΣ Σάμου μίλησαν για την ιστορία και την σημασία των εμβληματικών τους προϊόντων ενώ ο Εμπορικός Διευθυντής του ΕΟΣ Σάμου Τίτος Φραντζής, στην εισαγωγική του ομιλία αφιέρωσε την βραδιά τη μνήμη του προσφάτως εκλιπόντα Βασίλη Κουρτάκη, ο οποίος και έθεσε τις βάσεις του σύγχρονου εμφιαλωμένου και ποιοτικού ελληνικού κρασιού.