Συνάντηση της γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου

710

Η γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, Γιάννη Σκούτα καθώς και με τον Υπεύθυνο Παραγωγής, Θεόδωρο Χαρμπή.

Στη ενημερωτική αυτή συνάντηση, ο πρόεδρος ενημέρωσε τη γ.γ  για τη πορεία αναδιοργάνωσης που ακολουθεί ο ΕΟΣ Σάμου, ένας από τους παλαιότερους Συνεταιρισμούς της χώρας μας, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων ελληνικών οινοποιείων. Αυτό που τονίστηκε είναι το ότι -παρά τη δύσκολη συγκυρία που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως ο κορωνοϊός- τα οικονομικά στοιχεία του ΕΟΣ Σάμου παρουσιάζουν σταδιακή βελτίωση, καθώς το σαμιώτικο κρασί εξακολουθεί να αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ειδικότερα, ο τομέας της παραγωγής φυσικών κρασιών αυξάνει διαρκώς το μερίδιό του στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, με κύριες εξαγωγές σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Καναδά και άλλες.

Ειδικότερη μνεία έγινε στις δυνατότητες ανάπτυξης του οινοτουρισμού, καθώς το οργανωμένο επισκέψιμο Οινοποιείο του ΕΟΣ Σάμου μαζί με το Μουσείο Οίνου αποτελούν ελκυστικά σημεία για τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι έχουν παράλληλα τη δυνατότητα ξεναγήσεων και οινογευστικών δοκιμών στα υψηλής ποιότητας ΠΟΠ κρασιά του Συνεταιρισμού.

Το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν οι βασικοί προσεχείς άξονες δράσεων του Συνεταιρισμού που είναι η ισχυροποίηση της αναγνωρισιμότητας και ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, η διαρκής ποιοτική αναβάθμισή τους και η δημιουργία νέων προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιλογές του καταναλωτή.

Η κα Καλογήρου έδωσε τα συγχαρητήριά της στους παραγωγούς- μέλη του Συνεταιρισμού, στα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΕΟΣ για την επιτυχημένη προσπάθεια, που αποτελεί παράδειγμα συλλογικότητας και συνεργασίας. Χαρακτηριστικά δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.