Σαμιώτικα COCKTAILS με βάση το VIN DOUX
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπουκάλι από το μυρωδάτο και απολαυστικό Samos Vin Doux, έναν αναδευτήρα, λίγα φρούτα και… την πινελιά των εμπνευσμένων συνταγών του καταξιωμένου bartender Γιάννη Πετρή.
Η μοναδικότητα της απλότητας σε...
Το κλάδεμα του αμπελιού
Το κλάδεμα του αμπελιού είναι από τις σπουδαιότερες καλλιεργητικές εργασίες και επηρεάζει όχι μόνο την παραγωγή της ερχόμενης χρονιάς αλλά και των επόμενων. Ανάλογα με το χρόνο που γίνεται διακρίνεται σε χειμερινό (σε ξυλοποιημένες...
Ο προστάτης Άγιος των γεωργών και αμπελουργών
Ο Άγιος Τρύφων ο ιαματικός θεωρείται ο προστάτης των αμπελουργών και των γεωργών. Η εορτή του την 1η Φεβρουαρίου συμπίπτει με την περίοδο κατά την οποία ξεκινά μια από τις σημαντικότερες αμπελουργικές φροντίδες, που...
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η σχετική πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου «Βιολογικές Καλλιέργειες» του ΠΑΑ 2014 – 2020.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι που μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις...
Aegean Breeze: Το «διαμάντι» του ΕΟΣ Σάμου.
Έπειτα από μία μακρά περίοδο εορτών, πλούσια σε γαστρονομικούς και οινικούς πειρασμούς, επιζητάμε κάτι δροσερό και φρέσκο για να συνοδεύσει τις μέρες και τις νύχτες μας. Αυτό είναι το εξαιρετικό, ξηρό Aegean Breeze -...
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΩΝ
Ο Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές που δεν είναι μέλη του Συνεταιρισμού, ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής το επόμενο διάστημα και μέχρι 31/05/2017, στα γραφεία του Συνεταιρισμού στο Μαλαγάρι ή στο γραφείο του...
Το κρασί μας, στην Κίνα
Δυναμική εμφάνιση, είχαν για μία ακόμη φορά, τα σαμιακά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας με τίτλο «Window to Greece» που διοργανώθηκε από το Προξενείο της Ελλάδας σε συνεργασία...
Samos Nectar: Εις υγείαν θεών και ανθρώπων
Νέκταρ...το ποτό των.."θεών"! Στην περίπτωση μας έχουμε να κάνουμε με ένα γλυκό κρασί από την Σάμο, όπου η ιστορία, η φήμη του και η ποιότητά της γεύσης του, συνάδει απόλυτα με τα βραβεία που έχει αποσπάσει...
Γαλακτομπούρεκο τρίγωνο με ροδόνερο
Κι όμως… είναι εύκολο να βγάλετε στην επιφάνεια τον «ζαχαροπλάστη» που κρύβετε μέσα σας! Ο πολυαγαπημένος μας Ανδρέας Λαγός, προτείνει ένα υπέροχο γαλακτομπούρεκο σε τρίγωνα, με ροδόνερο.
Φτιάξτε το και ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ, μαζί με ένα...
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΕΚ ΣΑΜΟΥ: Οι μελλοντικοί πρεσβευτές των κρασιών μας!
Μια σημαντική εκπαιδευτική προσπάθεια που επιχειρείται επί μακρόν από το Ι.Ε.Κ Σάμου, υποστήριξε ενεργά ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης των εκπαιδευόμενων στη μαγειρική/ζαχαροπλαστική τέχνη, χορηγήθηκαν φιάλες οίνου...