Μαθητεία στις «γλυκές σταγόνες» του Μοσχάτου Σάμου.

1417

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο “Pastry & Wine Pairing στα πλαίσια προγράμματος Erasmus για φοιτητές ζαχαροπλαστικής με εισηγητή τον sommelier κ. Νικόλαο Πολίτη, L3 WSET.

Το εκλεκτό vin de liqueur του ΕΟΣ Σάμου, το ονομαστό Samos Vin Doux, συμμετείχε δημιουργικά στο πρόγραμμα εκμάθησης που διοργάνωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» στους σπουδαστές της σχολής ζαχαροπλαστικής της Σερβίας «Trgovinsko-ugostiteljska skola Leskovac», στα πλαίσια μιας σειράς σεμιναρίων με θέμα «Ελληνικά παραδοσιακά γλυκά και συνδυασμοί κρασιού»

Η μεταδοτικότητα, οι γνώσεις και η εξειδίκευση του κ. Πολίτη στους συνδυασμούς των επιδορπίων με το γλυκόπιοτο σαμιώτικο κρασί, έκαναν το course ενδιαφέρον όσο και απολαυστικό!

Η Λέσχη Αττικής Αρχιμαγείρων, Αρχιζαχαροπλαστών, Αρτεργατών και Eπιστημόνων Eπισιτισμού «Ακρόπολις», προωθεί τη γαστρονομική ταυτότητα της πατρίδας μας και προάγει τα ποιοτικά, τοπικά προϊόντα, μέσω δράσεων οινογευσιγνωσίας.