Το σαμιώτικο ημίξηρο Βaβέλ στην Κολωνία

516

Το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού στην Κολωνία έκλεψε κυριολεκτικά το ημίξηρο λευκό «Βaβέλ» του Συνεταιρισμού Σάμου κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ κρασιού που διοργανώθηκε τον Αύγουστο, με μεγάλη συμμετοχή κοινού.

Επί τέσσερεις ημέρες που διήρκεσε το Φεστιβάλ Κρασιού «Weinfest Am Rhein» η εταιρία «My Greek Wine» προέβαλλε το εξαιρετικό οινικό προφίλ του «Βaβέλ», το οποίο άρεσε πολύ στο απαιτητικό οινόφιλο κοινό.

Το «Βaβέλ» είναι ένας λευκός ημίξηρος οίνος με έντονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας λευκού μικρόρωγου Μοσχάτου. Η ευεργετική επίδραση της καλοκαιρινής αιγαιοπελαγίτικης αύρας στους ημιορεινούς αμπελώνες της Σάμου βοηθά το χαρισματικό μοσχάτο σταφύλι να δίνει ένα κρασί με έντονα αλλά αρμονικά φρουτώδη αρώματα, μαλακή και βελούδινη γεύση και επίγευση μεγάλης διάρκειας.

Στη μύτη  διακρίνουμε έντονα το τριαντάφυλλο  και το γιασεμί ενώ στο στόμα κυριαρχούν τα φρούτα, με γευστικές αναμνήσεις από λευκόσαρκα ροδάκινα, αρωματικά μήλα και τη διακριτική γλυκύτητα των αχλαδιών. Σερβίρεται στους 8-10°C και πίνεται μόνο του ή συνοδεύει φρούτα, απαλά τυριά και ξηρούς καρπούς.

Ως ένα ισορροπημένο κρασί, εύκολα συνδυαζόμενο και απολαυστικό κάθε εποχή, έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους στη Γερμανία αλλά και σε όλες τις χώρες που εξάγεται.