Στρώθηκε τραπέζι στη Λέσβο με σαμιώτικα κρασιά

213

Ο ΕΟΣ Σάμου συμμετείχε και στην 5η διοργάνωση του Lesvos Food Fest

«Στρώθηκε» το αιγαιοπελαγίτικο τραπέζι στη Λέσβο και το σαμιώτικο κρασί του Συνεταιρισμού, με τα αρώματα του μοσχάτου και την διαχρονική υψηλή ποιότητα, έδωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά το δυναμικό του παρόν.

Ήταν ένα γαστρονομικό οδοιπορικό στα έθιμα και τις νησιωτικές συνταγές, τα πατρογονικά μαγειρέματα και τα τοπικά προϊόντα. Ο «Φορέας Τουρισμού Μολύβου», σε συνεργασία με  το «Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς»  και εννέα φορείς, επί οκτώ ολόκληρες μέρες διοργάνωσαν ένα πολυδραστικό event όπου μάγειρες, εθελοντές, προσκεκλημένοι και κοινό, έγιναν «πρεσβευτές» της κουζίνας του Β. Αιγαίου.

Το γαστρονομικό ταξίδι του 5ου «Lesvos Food Fest» ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουλίου στο Μόλυβο με μαγειρέματα στα σοκάκια του κοσμοπολίτικου οικισμού και πάρτι λήξης στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δεσμός». H προσέλευση του κοινού στο χώρο παρουσίασης των σαμιώτικων κρασιών -παρά τις υψηλές θερμοκρασίες- ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ο ενθουσιασμός των ανθρώπων που δοκίμαζαν τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, έδωσε έναν παλμό κεφιού και χαράς στην εκδήλωση.

Στην όλη δράση συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ του ΕΟΣ Σάμου Μανώλης Ευγενικός, με την αμέριστη υποστήριξη του Πέτρου Δούκα, φίλου της Σάμου και των μοναδικών σαμιώτικων κρασιών.