Ζελέ με καλοκαιρινά φρούτα και σαμιώτικο κρασί
Ο ταλαντούχος Ανδρέας Λαγός εμπνέεται από το κρασί του τόπου του και δημιουργεί... το πιο ανάλαφρο και δροσιστικό γλυκάκι του καλοκαιριού. Εύκολο, μυρωδάτο, εύγευστο, εκπληκτικό.
Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Υλικά
14γρ. ζελατίνη (7 φύλλα)
...
Γιορτή Κρουαζιέρας με άρωμα Mοσχάτου Σάμου
Επιχειρηματίες και εκπρόσωποι εταιριών με αντικείμενο την Παγκόσμια Κρουαζιέρα και γενικότερα το Θαλάσσιο Τουρισμό, συμμετείχαν στο διεθνές Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο είχε φέτος άρωμα… Μοσχάτου Σάμου!
Συγκεκριμένα, κατά το επίσημο γεύμα που πραγματοποιήθηκε...
Χταπόδι με γλυκό σαμιώτικο κρασί και δεντρολίβανο
Υλικά (για 4 άτομα)
Για το χταπόδι
1 χταπόδι
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκοι μπαχάρι
6 κόκκοι πιπέρι
1 ποτήρι ξίδι
1/2 μπουκάλι κρασί Samos Vin Doux
Για τη σάλτσα
1/2 μπουκάλι κρασί Samos Vin Doux
Ζωμός λαχανικών
1/2 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο
1/2 κ.σ. αλεύρι
1 κλαδί...
Πανακότα από βουβαλίσιο γάλα και σως από γλυκό Σαμιώτικο κρασί
ΥΛΙΚΑ για 4-5 μερίδες
Για την πανακότα-κρέμα:
600 γρ. βουβαλίσιο γάλα (3,5% λιπαρά)
60 γρ.ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλιας
10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Για τη σως:
200 γρ. γλυκό Σαμιώτικο κρασί (Samos vin doux)
50 γρ.ζάχαρη
...
Μια βουτιά στον απολαυστικό κόσμο των Samos Vin Doux Cocktails!
Καλοκαιρινή διάθεση, όρεξη για εξερευνήσεις, βραδιές με θαλασσινό αγέρι και τη συντροφιά μας κάνουν απολαυστική και κεφάτη μια σειρά από κοκτέιλς με το εξαιρετικό γλυκό κρασί Samos Vin Doux. Είναι πραγματικά εξαιρετική η δυνατότητα...
24 ώρες στη Σάμο 24 ώρες στο Συνεταιρισμό
Μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα και τις μικρές ή μεγάλες ομορφιές της. Ένα δημοσιογραφικό και τηλεοπτικό team που σέβεται τον τηλεθεατή και προβάλλει τον τόπο μας με έγκυρες αναφορές στα ιδιοσυστατικά που...
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ DECANTER: 4 Σαμιώτικα κρασιά κοντά στο «100»!
Το να διεκδικεί ένα κρασί τη δική του περίοπτη θέση ανάμεσα σε δεκαεπτά χιλιάδες(!) ετικέτες, είναι σίγουρα μια μεγάλη υπόθεση. Πολλώ δε μάλλον, να μην είναι ένα αλλά… τέσσερα!
Και τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα κρασιά...
KΑΒΟΥΡΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ AEGEAN BREEZE ΗΜΙΞΗΡΟ ΣΑΜΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό καβούρι Βρετάνης
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 σκελ. σκόρδο
6 ντομάτες
½ κ.σ. κόκκους κόκκινο πιπέρι
1 πιπεριά τσίλι
2 φλ. μοσχάτο Aegean Breeze ημίξηρο Σάμου
6 φέτες χωριάτικο ψωμί
½...
Σαμιώτικα μαγειρέματα και κοκτέιλς στην «Ελλάδος Γεύση»
(ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 19-21 Μαΐου)
Μια ολόκληρη παραδοσιακή Ελληνική γειτονιά σκηνογραφείται στην κεντρική αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου στα πλαίσια της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» και δημιουργεί ένα αισθητικά άριστο περιβάλλον για την προβολή των αυθεντικών...
ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ στο Διεθνή διαγωνισμό Mondial de Bruxelles
2 ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ
στο Διεθνή διαγωνισμό Mondial de Bruxelles
320 δημοσιογράφοι, οινολόγοι, sommelier και γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο δοκιμάζοντας και αξιολογώντας 9.080 διαφορετικούς οίνους από 50 χώρες, επέλεξαν και φέτος να...