Τσουρέκι πασχαλινό με αρώματα Σάμου
Μια εύκολη παραδοσιακή συνταγή με μαστίχα, μαχλέπι κι αρώματα από το μοσχάτο κρασί της Σάμου:
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι & λίγο για το...
Πασχαλινό «πετιμεζάτο κατσικάκι»
Το ελληνικό Πάσχα είναι η πιο λαμπρή γιορτή. Μια γιορτή για κάθε νοικοκυριό, με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο...
ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ
Η Ανάσταση κάνει: «βουνά να σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους ...» (Οδ. Ελύτης)
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στην ελπίδα!
Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.
Μια μικρή ιστορία σαμιώτικης απόλαυσης, με τον αγαπημένο nomad chef Aνδρέα...
Μια ιστορία χωρίς πολλά λόγια...
Ο αγαπημένος στο πανελλήνιο nomad chef Ανδρέας Λαγός, σε στιγμές που απολαμβάνει το κρασί της γενέτειράς του: Το ολοκαίνουριο ροζέ...
Η «μαγειρίτσα» όπως τη μαγειρεύουν στη Σάμο
Με μικρασιατικές καταβολές, η παραδοσιακή μαγειρίτσα, πέρασε στη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας μας. Το βράδυ του Μ. Σαββάτου μοσχομυρίζουν οι γειτονιές της Σάμου καθώς...
Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και η γραβιέρα Νάξου “μάγεψαν” πάλι...
Το βράδυ της Τετάρτης 13 Απριλίου 2022, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το τριετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Mediterranean Cheese & Wines»!
Οι πρωταγωνιστές, η γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, οι γλυκείς...
Στην κοσμηματοθήκη του Συνεταιρισμού Σάμου, δύο ακόμη «διαμάντια»
Με την ανώτατη διάκριση DIAMANT ADMIRABLE τιμήθηκαν οι «Ψηλές Κορφές» και το ημίξηρο λευκό «Βαβέλ» στο διαγωνισμό «Femmes et Vins du monde 2022 International-Εdition...
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και ο Δήμος Δυτικής Σάμου συνδιοργανώνουν με τον Ε.Ο.Σ Σάμου και το Ελληνικό Πολωνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο εκδηλώσεις με...
Η Κολωνία υποδέχθηκε τα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου
Εκδήλωση παρουσίασης των διεθνώς αναγνωρισμένων γλυκών σαμιώτικων κρασιών του Συνεταιρισμού πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία την Κυριακή 11 Απριλίου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος «Mediterranean Cheese...
Thessaloniki Wine Show με σαμιώτικο κρασί
Τα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου γέμισαν με την ευωδιά και την αδιαφιλονίκητη ποιότητα γεύσης του μοσχάτου, τους καλαίσθητους χώρους της Αποθήκης Γ’ στο λιμάνι...
Ο κόσμος της Β. Ελλάδας τίμησε το σαμιώτικο κρασί στην Detrop...
Πλήθος κόσμου τίμησε τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, περνώντας από το εξαιρετικά καλαίσθητο περίπτερο 12 της 30ης Διεθνούς Έκθεσης DETROP BOUTIQUE, που πραγματοποιήθηκε...
ΒΑΒΕΛ ΡΟΖΕ ΗΜΙΞΗΡΟ του ΕΟΣ Σάμου: Αγριοκέρασα και λεμονανθοί σε...
Σομόν απαλό χρώμα με νεανικές βιολετί αποχρώσεις, μύτη σύνθετη και γοητευτική, όπου πρωταγωνιστούν ευωδιές αγριοκέρασων και λεμονανθών!
Πρόκειται για το ημίξηρο «Βαβέλ» του Συνεταιρισμού της...
Samos Vin Doux: Το πρώτο χρυσό της χρονιάς στο Berliner Wine...
To Samos Vin Doux του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου, τιμήθηκε με το ΧΡΥΣΟ βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Berliner Wine Trophy 2022, ξεχωρίζοντας...
Γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου με μπακαλιάρο πλακί σε σαμιώτικα «αρχέγονα εδάφη»
Το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, είναι ο μπακαλιάρος. Στη Σάμο, με γευστικές καταβολές από τις μικρασιάτισσες νοικοκυρές, ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται με έναν εντελώς...
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ...
Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (ΕΟΣ Σάμου), με στόχο την καταγραφή της άποψης των Ελλήνων καταναλωτών και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν...
OENORAMA & OENOTELIA: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ
Τα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου έδωσαν και πάλι το παρόν σε δύο από τις σημαντικότερες εκθέσεις των ελληνικών κρασιών στον κόσμο, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα...
Αύξηση τιμής σταφυλιού για το 2022
Ο Συνεταιρισμός, ανακοινώνει βελτίωση τιμής σταφυλιών, για το έτος 2022.
Η τιμή για Εκλεκτά σταφύλια
Έως 530 κιλά / στρ από 0,67 σε 0,70 €...
Παραλαβή τιμολογίων για φορολογική χρήση 2021
Ο Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές, ότι μπορούν να λάβουν τα Τιμολόγιά τους για φορολογική χρήση, για τα χρήματα που εισέπραξαν από τον Συνεταιρισμό το 2021:
Α) Από...
Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου: «Από την Πυθαγόρειο διατροφή στη σύγχρονη...
Πρωτοπόρησε ο Συνεταιρισμός της Σάμου αναδεικνύοντας στo Gastronomy Forum της Horeca 2022, τη φιλοπεριβαλλοντική σύγχρονη τάση και τη vegan γαστρονομία που έχει ως βάση...
Έρωτας είναι… ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΜΕ SAMOS ANTHEMIS
H διακεκριμένη διεθνώς chef Ντίνα Νικολάου, που έχει συνδέσει το όνομά της με τη μεσογειακή διατροφή στην απαιτητική αγορά της Γαλλίας, για την «ημέρα...